Veckans matsedel

Är ni som jag ganska less på att äta samma maträtter? Det blir alltid uppskattat när jag delar recept och vad vi äter så jag tänker att här kommer vår matsedel för denna vecka. Vi äter alltid något godare på Torsdagar för att smygstarta helgen & för att de inte behöva matlådor till Fredagen. Sen så ska ja inte vara den som är den, vi ändrar oss ofta många gånger men här har vi en grund vad jag tänker idag att vi ska äta för veckan. Vad äter ni i veckan? Har ni tips på era godaste vardagsmat rätter tar jag tacksamt emot! Vi får hjälpas åt att sprida maträtter och inspo kring mat vidare.

Denna vecka har jag enbart valt maträtter efter vad vi har hemma för att slippa handla så mkt. Vi har massa potatis , men vi kommer behöva handla mer grädde & sallad till tacosen, annars har vi allt som krävs för veckans måltider. Ser dock mest fram emot kinamaten på fredag. Vår lokala resturang har godaste fyra små rätterna MUMMS! Vi beställer alltid samma haha.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Det är ett bra system om man inte jobbar som vikarie och man får en del opassande bokningar för då funkar inte detta... Men du ska verkligen äta gott

nouw.com/2barnsmammaochfru
eschutz
eschutz,
Åh ja förstår! Har själv jobbat som vikarie men då var min räddning att alltid ha matlådor redo. Gjorde alltid storkok om ja hade en ledig helg eller typ ledig dag i veckan. Pluggade på heltid samt jobbade ca 50-70% på det att ja redan pluggade så ja behövde verkligen ha mat färdig !
nouw.com/eschutz
pojkensmamma
pojkensmamma,

Jag försöker skriva en lista för varje vecka jag också och vissa dagar går det bra men vissa mindre bra. Men jag kommer ihåg att man skrev upp vad förskolan,dagmamman bjöd på för att det inte skulle bli samma maträtt igen för min son. Visserligen gör vi alla olika med olika maträtter vi kanske änvänder andra kryddor tex. Upptäckte även att det hjälpte om sonen var med i köket och tillagade maten och ser vad man har i och fick blanda lite själv så åt han bättre också men det var ju i perioder det också.


Men fisk i alla dess former har vart en favorit hos honom, minns bara när man stod i mataffären bland barnmatsburkarna och tog en med blått lock för det var fisk ville han ha den direkt. Skulle gärna vilja äta mer fisk egentligen men det e ju inte billigt men man får passa på när det finns lax sidor hela billigt då är det ju bara skära ner och ta en klick färskost med den smak du tycker om och sedan frys in och skriv på en etikett vad det e på så vet du. Jag tycker att pepparrot var riktigt gott på det och sedan i en smord form och sedan på med grädde och lite salt och sedan in i ugnen i 40-45 min sedan kan man ju se om man behöver mer grädde.

Något som vi också äter för lite av också är soppa men det e väl att man blir ju inte riktigt mätt på det,Jo visst för stunden men det ju svårt att jämföra med andra maträtter. Det kommer man ihåg i skolan när man skulle äta soppa så hoppas man på att det var hemkunskap sedan på schemat så man kunde äta något igen förhoppningsvis för man var ju hungrig för det var ju inte alltid att man hade pengar med sig till cafeterian för att köpa något att äta.


Kram


nouw.com/pojkensmamma
eschutz
eschutz,
Bra tips 😊 vi äter dock aldrig fisk då jag ett inte kan laga fisk, hatar själv fisk & den enda fisk mannen äter är färdig panerad torsk. har ett sånt paket i frysen men tycker själv det är så äckligt så lagar inte ens fisk till barnen tyvärr.. Jag har länge sagt att jag vill lära mig laga & äta fisk för barnens skull men har så svårt, mår illa bara ja tänker på doften & smaken av fisk.. lax är den värsta fisken jag vet efter fiskbullar men det kan man ju knappt räkna som fisk haha !
nouw.com/eschutz