”Vad gör den mamman” - hela restaurangen stirrade

Idag tog vi oss en första roadtripp hela familjen sedan Wille föddes. Roadtripp på de viset innebär också att jag var tvungen att amma offentligt vilket inte blev den bästa upplevelsen från min sida. När jag ammade Wiggo försökte jag undvika alla situationer jag kunde för att inte amma offentligt för det är en sak jag inte är bekväm med. När jag ska amma vill jag helat sitta helt själv i lugn o ro med Wille men så blev det inte idag.:

Det var fruktansvärt jobbigt när de sitter en familj med två barn som frågar rätt ut ”vad gör den där mamman” & alla stirrar på mig varpå barnets mamma förklarar högt o pekar på mig vad jag gör. Inte för att de är fel att amma, absolut inte men jag kände mig extremt uttittad där på macdonals när jag försökte få Wille att ta ett vettigt tag om bröstet & amma för att bli tyst & nöjd. Kände att jag bara ville försvinna där & då när de kändes som om hela restaurangen stirrade på mig & Wille. Bad Viktor ta en bild på oss så jag fick se vad alla stirrade på. Jag fick en nöjd bebis tillslut & jag lyckades slänga i mig en burgare som var svingod!

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

amanddafelicia
amanddafelicia,
Jag acskydde också med Astrid att amma framför folk, gick alltid undan, även när vi bara var med närmaste familjen och att amma ute fanns inte på världskartan men denna gången ammar jag överallt 😂 ute på promenaden, på restauranger osv och jag är nog en av få som INTE upplever ilskna blickar, spydiga kommentarer osv, jag vet inte om det är för att jag inte lägget märke till dem runt omkring eller att det bara är så att jag haft vettiga människor runt mig som också anser att amningen är helt normalt och något av det mest naturliga som finns 💗
nouw.com/amanddafelicia
eschutz
eschutz,
Upplevde inga ilskna blickar eller spydighet däremot obehagligt & obekvämt att bli så uttittad..
nouw.com/eschutz
Saynomore
Saynomore,
Det är i minst ögon bland det finaste som finns när en mamma ammar sitt barn och jag ger alltid ett leende till en ammande mamma om jag ser den 😍
nouw.com/saynomore
eschutz
eschutz,
det år fint & jag gör desamma. Sedan stirrar jag inte direkt som många gjorde på restaurangen eftersom jag själv upplever de jobbigt..
nouw.com/eschutz
Saynomore
Saynomore,
Nä, klart man inte ska stirra 🙈 det gör inte jag heller. Förstår att du tyckte att hon kunde förklara lite lågmält så du slapp fler blickar 😅
nouw.com/saynomore
Någon annan
,
Nu gör ju du dig själv till offer. En mamma som förklarar för sina barn att du ammar är inget fel. Däremot fel att du vänder hela situationen så att vi ska tycka synd om dig..
eschutz
eschutz,
Fast nu vet ju inte du hur det var? Inget emot att mamman förklarade men man behöver inte peka och prata så att alla hör och jag får ännu mer blickar på mig.. de är just de som var grejen jag upplevde som obekvämt ..
nouw.com/eschutz
Mammasomammar
,
Ja alltså varför göra amning till en big deal som du gör? Det är lika naturligt som att äta, skita, ha sex och om nu någon mamma lär sina barn om amning så är det ju toppen att fler hör hennes utbildning då det verkar på folk att det är världens grej att amma. Herre gud gör inte dig till ett offer, lyft upp en annan mamma som faktiskt ger sina barn rätt info. Och lyft upp dig själv som bröt din clmfort zone! Att kvinnor alltid ska irritera sig på andra kvinnor...???
eschutz
eschutz,
Jag håller med om att amning är naturligt men för mig är det inte något bekvämt att göra för allmänheten & minst sagt inte När alla stirrar. Jag visar gärna inte mina bröst för någon annan än min man. Så för mig vart denna händelsen en större grej. Kan inte hålla med om att det är lika naturligt & självklart som att skita eller ha sex.. skulle du vilja göra det offentligt när alla stirrar ? Mina bröst är för mig privat. Nu var ju det inte bara kvinnor på restaurangen som stirrade. Till dina slut ord ”att kvinnor alltid ska irritera sig på andra ” det är ju precis vad du gör just nu irriterar dig och skriver en halvspydig Kommentar åt mig som berättar hur jag upplevde en händelse Som innefattade offentlig amning.
nouw.com/eschutz
En annan mamma som ammar
,
Nu var ju detta Ellens uppfattning av hela händelsen att hon inte är bekväm med att amma offentligt & minst sagt inte efter gårdagens händelse där mamman som pekade och förklarade högt så att fler på restaurangen stirrade på Ellen som försökte amma så hennes bebis skulle bli nöjd. Upplever hon det som jobbigt är det INGEN av er andra som kan säga åt henne hur hon ska känna och tycka. Visst är det naturligt att amma men jag kan förstå Ellen då jag själv upplevt offentligt amning lika tufft och jobbigt. Det är naturligt att amma sitt barn men för många är det inte naturligt att amma och riskera att flasha tuttarna inför okänt folk. För många är brösten lika privat som de nedre könsorganen något man gärna inte visar upp. Kan tänka mig att Ellen känner lite så att hon inte vill visa sina bröst för allmänheten & minst sagt inte när folk stirrar. Det kan vara lika jobbigt att amma offentligt på en resturang som att amma inför sin familj. Peppa Ellen istället för att trycka ner henne med att säga att hon reagerar helt fel. Hennes upplevelse och känsla av hela händelsen är den enda rätta i denna situation det är ni som kommenterar annat som gör helt fel i detta läge.
eschutz
eschutz,
TACK för din kommentar! Äntligen någon som satte ord på exakt de jag menade med mitt inlägg.
nouw.com/eschutz