UR MIN GRAVIDDAGBOK

Godkväll

Sitter & läser i min Gyaviddagbok som jag skrev i under tiden jag väntade Wiggo. Jag skriver en nu med men nu i mobilen direkt då jag inte har den tiden att skriva lika ofta i en fysisk bok, enklare att skriva direkt i anteckningar i telefonen. Varför skriva dagbok om en graviditet? Jo för att senare kunna gå tillbaka och läsa hur tiden vart, vad man kände osv. Nu jämför jag veckorna med Wiggo i magen & Lillebror i magen. Finns en hel del likheter även om jag tycker att det är två helt olika graviditeter.

Ur min graviddagbok 2016

Vecka 26 (25+3)
Dag två på jobbet efter fyra veckors semester. Fogarna gör så ont, ryggen lika så. dagens jobbpass 7-16:30 på en av jobbets "lugnare" avdelningar. 13:15 ligger jag i soffan i personalrummet och gråter av smärta från fogar, rygg & huvud. Sammandragningarna gör så ont så fort jag anstränger mig. redan klockan 9 imorse ville jag bara åka hem. 13:30 Åker jag hemåt det funkar inte mer..

Vecka 26 (25+4)
Sjukskriver mig resten av veckan från jobbet. Min barnmorska råder mig att vila så mycket jag kan tills jag om en vecka fått läkartid. Blir det värre uppmanas jag att direkt ringa förlossningen.

Vecka 27 (26+4)
Läkarbesök hos barnmorskan. Sammandragningarna har minskat när jag vilat men vid minsta ansträngning kommer dem igen. Fotlossningen hindrar mig dock från att göra det mesta, tur nog det kanske. Läkaren gör ultraljud samt kontrollerar tappen som minskat från 4 till 3. Läkaren sjukskriver mig pga dessa sammandragningar som påverkar kroppen och foglossningen som gör det omöjligt att jobba. Blir sjukskriven fram tills jag ska gå på graviditetspenning. Rekommendationer att vila så mycket jag kan men ändå röra på mig varje dag. en lugn promenad om dagen men kommer de onda sammandragningarna tillbaka måste jag direkt vila.

Ur min graviddagbok 2018

Vecka 26(25+1)
Senaste två veckorna har sammandragningarna ökat och ökat. Stress på jobbet då vi gått mycket kort, stress hemma med en trottsig tvååring och dåligt med sömn. Förkylningar om vart annat & tandvärk from hell. Allt stressar mig och ger mig mer sammandragningar. Huvudvärk & yrsel. Detta låga blodtryck gör mig så orkeslös & trött. Illamåendet har kommit tillbaka, imorse fick jag rusa ut från en av våra vårdtagares lägenhet för att springa och kräkas om & om igen på toaletten. Höll på att tuppa av mitt i allt.. Fick hjälp av kollega att hämta blodtrycksapparaten då trycket kändes helt fel, 94/45 men 90 i puls.. Min kropp mår inte bra! Kämpade på några timmar ändå men efter frukost fick jag kräkas igen och återigen höll på att tuppa av.. Lämnar jobbet & åker hem.

Vecka 26(25+2)
Ledig idag, vilar så mycket jag kan idag. Orkar inget.. att bara ta oss utanför huset för att köpa blöjor fick mig att bli helt låg. Vill verkligen må bra, det kliar i hela mig jag har inte tid eller lust att bli sjukskriven & sängliggandes, fullt omöjligt dessutom med en tvååring hemma.

Vecka 26(25+3)
Sjukanmält mig från jobbet resten av helgen. Orkar INGET, är så trött! Efter en två timmars vila försökte jag göra lite nytta, att plocka ur diskmaskinen resulterade i hemska onda sammandragningar & jag var tvungen att vila igen.. Lite matlagning & en nattning av Wiggo resulterade även det i intensiva onda sammandragningar & yrsel.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

anniluur
anniluur,
Stackare! Har själv mått som du gör nu under graviditeten och vet hur jobbigt och enerverande det är, speciellt när det finns ett syskon som skall underhållas och ges uppmärksamhet. Hoppas att du får en mysig helt och ta hand om dig ❤ /AC
nouw.com/anniluur