Ta detta på största allvar!

-Inlägg i samarbete med VM Läkarkonsult

Jag kan nästan lova att alla någon gång varit i kontakt med någon form av psykisk ohälsa, antingen hos dig själv som läser detta eller någon i din närhet som drabbats av psykisk ohälsa. Det kan röra sig om ångest, depression, ätstörningar, utmattningssyndrom, bipolär sjukdom ja listan kan vi göra lång. Låt oss prata om detta på riktigt för det är så otroligt viktigt att ALLA tar psykisk ohälsa på allvar. Det kanske inte syns på utsidan alla gånger men lär du känna mig eller någon annan som lidit eller för all del lider idag av någon psykisk ohälsa kommer du kanske märka det tydligare.

Jag har tidigare pratat om mina ätstörningar som påverkat mig i olika faser, kanske värst under mina första år på gymnasiet, men den kommer alltid tillbaka & gör sig påmind. Det värsta jag personligen upplevt var ändå den ångesten jag drabbades av i väntan på min operation av magen. Jag hade såna fruktansvärda smärtor, var så begränsad i allt jag gjorde & orkade inte må dåligt mer. Jag uttryckte mig även så pass att jag inte orkade leva mer. Tur nog hade jag bra hjälp inom vården så jag direkt blev kopplad till legitimerad psykolog som jag hade kontakt med flera gånger i veckan.

Något jag vet av erfarenhet är att när man själv lider av någon psykisk sjukdom så är man rätt duktig att dölja det, både för andra men för sig själv med vilket gör att man kanske inte söker den hjälpen man egentligen behöver. Jag har fått kontakt med VM Läkarkonsult, en Psykiatrisk mottagning i Uppsala som erbjuder vård & kontakt på plats på deras mottagning i Uppsala (Sjukhusvägen 3) men även digitalt via webben & video samtal.

Lider du av psykisk ohälsa, eller känner du någon som gör det som du kanske har lite svårt att komma nära. Erbjud chansen & möjligheten att få hjälp via VM eller kontakta dem själv redan idag. Du behöver alltså inte bo i Uppsala för att kunna nyttja den vård dom erbjuder. Ta din & andras psykiska ohälsa på största allvar & sök hjälp idag för det är du värd ! Läs mer & boka tid hos VM Läkarkonsult

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer