Svärmors flygande Jakob
Dagens Söndagsmiddag består av Svärmors flygande Jakob, med en touch av oss - dvs utan banan. Jag har uppväxt på en annan typ av flygande Jakob vill jag minnas men detta recept som jag tagit av Svärmor var riktigt gott. Jag älskar ju kombinationen av kyckling, curry & ris , ack så gott. Inte lika uppskattat av mannen min eller utav barnen men dem kan inte alltid få vad dem vill ha. (okej barnen fick mamma scans köttbullar & makaroner)
Viktor & jag har mycket lika smak i matväg men det finns vissa skillnader, han älskar kålpudding vilket jag inte gillar. Jag älskar kyckling han gillar inte kyckling. Men men jag tänker att ni är ett gäng där ute som gillar kyckling & curry & dessutom vill ha en smidig rätt, då är detta för er!
Du behöver
En grillad kyckling
Ett paket bacon
Jordnötter
5dl grädde
Curry
Salt & peppar
Redning
Gör så här:
- Ta den grillade kycklingen & ta bort kycklingen från benen, fördela det i mindre bitar & lägg i en smord form.
- Klipp bacon & stek det. Sprid ut bacon över kycklingen.
- Toppa med jordnötter.
- Ta i 2 msk smör i pannan du stekte baconet i. Häll i grädden, koka upp. Salta peppra & ha i ca 2 msk curry. Smaka av & ev krydda mer. Red av såsen. Smidigast använder du meizenas ljusa redning.
- Häll såsen över kyckling/bacon/jordnötterna.
- In i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader, håll koll så de inte bränns, ev lägg folie över formen.
- Koka ris & servera en fantastisk måltid!



Ser väldigt gott ut 😊