Svarar på en återkommande fråga - Hur mår jag?

Fråga: Hur mår du egentligen?

Ni som följt mig länge vet att jag dels hade en tuff graviditet men också haft det tufft efter själva förlossningen. Vi har haft det kämpigt med Willes mage & jag har sovit extremt lite under dessa månader. Jag har pratat öppet om min stress som tvåbarnsmamma vilket många känner igen sig i men även många som stört sig på som tycker att jag bara ska "chilla". Det fungerar inte riktigt så inte för mig iallafall.

Får jag frågan om hur jag mår så flyger ordet "bra" ut ganska så direkt men i själva verket kanske det inte varit så himla bra på senaste. Jag försöker att ändå tänka positivt & inte gräva ner mig i hur extremt trött jag är på alla vis, psykiskt & fysiskt. Vi befinner oss i en period i livet som kanske är lite tuff. Det tar sin lilla tid att växa in i rollen som mamma till två, jag hade föreställt mig livet som tvåbarnsmamma på ett vis men fick en chock när det absolut inte blev så.

Jag har alltid haft lätt att känna mig stressad när det blir mycket & utan min sömn blir allt värre. Jag kan inte bara lägga mig i soffan när jag både ser & vet att det finns ett berg av disk & tvätt, dammråttor osv. Det går inte, jag fungerar inte så. Jag blir bara mer stressad av att se det men inte göra något åt saken. Det är därför jag regelbundet nu gått hos psykolog för att försöka få hjälp att tänka på annat vis, bearbeta min stress & lära mig att hantera det.

Jag har dessutom som grädde på moset av allt detta fått extrem magkatarr. Den starkaste medicinen i maxdos är som en droppe i havet. Vissa dagar, vissa stunder är det rent ut sagt förjävligt & jag kräks av smärta, känner mig svag, yr & matt. Smärtan håller mig vaken om nätterna & gör inte min redan ganska dåliga sömn bättre om vi säger så. Vissa dagar mår jag bra, vissa dagar känns allt bajs om vi ska tala ren svenska. Bara jag får hjälp så kommer allt ordna sig. Jag jobbar med mitt mående varje dag, mot mitt mål att bli den starkaste & bästa mamman till mina barn.


 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

mammashus
mammashus,
Hon den där
,
Oj oj oj gråt lite va så vi på låssas kan tycka synd om dig ! Pinsam är du!!!