Sluta jämföra, sluta bara sluta!

Jag blev inspirerad av @Jeenyrosen när jag läste hennes inlägg & känner att jag måste lätta på mina tanke också: Måste vi jämföra ALLT? Det känns verkligen som så tyvärr vilket faktiskt stör mig enormt speciellt när det gäller barnen. Våra älskade små barn, vad spelar det för roll om min tvååring pratar mer än din treåring eller om min bebis kryper när han är fem månader så är inte din bebis som inte kryper förens åtta månader ett dugg ”lat” eller sen i utvecklingen. Kom ihåg att barn är individer som vi alla är. Alla är vi unika & olika på vårt sätt.

Jag skriver väldigt sällan om vad mina barn kan & inte kan, hur mycket dem väger eller hur långa dem är för det är ingen annan än jag som egentligen behöver veta. Barn växer hela tiden, dem lär sig i sin takt och allt är helt okej. Det kan hända att jag jämför mellan mina två barn men det värsta jag vet är att om jag eller någon annan berättar något om sitt/sina barn så ska endel ALLTID försöka toppa det & komma med något värre/bättre. Exempelvis så berättade jag om hur dåligt Wille sover & att jag inte sover något så får jag höra ”åh min lilla har sovit hela nätter sen han föddes så skönt med sovmorgon” - dem orden ville jag absolut höra när jag vart uppe 18 gånger inatt..

Eller när jag berättat om Willes mage & att han inte äter så mycket annat än ersättning får jag höra om hur mycket andra barn äter & hur tidigt dem började äta.. på riktigt måste man alltid toppa vad någon annan säger ? Jag blir så less, så trött. Jag menar inte att ni ska tycka synd eller så men ibland kan man faktiskt låta det vara utan att jämföra utan att trycka upp i facet på någon annan om hur mycket bättre era barn är. Detta är ju händelser som nästan ALLTID händer när man träffar flera föräldrar speciellt mammor på ex öppna förskolan det är ett ställe som är gjort för att jämföra sina barn och visa upp hur duktiga dem är. Låt mitt barn få vara mitt, så låter jag ditt barn få vara ditt. Sluta jämföra, alla barn är fantastiska på sina sätt. TACK!

Sen förekommer ju jämförelser hela hela tiden överallt exempelvis jämförelser inom lön i samma yrke. Jag lämnade usk gruppen på Facebook för att det ständigt skulle jämföras lön precis som allt ska jämföras i mammagrupper på Facebook.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

johannakjell
johannakjell,
Så bra skrivit!!
nouw.com/johannakjell
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Tack ellen! Och jag håller med dig! 💪🏻❤️
nouw.com/jeenyrosen
DinaAndersen
DinaAndersen,
Helt rätt 👏🏻
nouw.com/dinaandersen