Skillnad mellan första & andra barnet - vänjer man sig?


Det kan omöjligt bara vara jag som upplever stor skillnad på barn 1 & barn nr 2.Då syftar jag på saker man gör så att barnen växer upp snabbt & upplevs stora. Ja som de här med att sluta med bebismat & bebisgröt, Wiggo började med det när han var runt 8 månader innan det ammade han bara. Wille åt aldrig bebismat, han började äta plockmat direkt & bebisgröt slutade vi med innan han var 8 månader också. Wiggo åt på natten tills han var 2 år, medan Wille slutade innan han ens blivit 1 år & nu har han även slutat med att ta flaska vid nattning & han vilar bara en gång om dagen.

Så många saker som man kan känna som ”bebisgrejer” som tagit slut så fort med Wille. Det är såklart skönt att slippa rodda med flaskor osv speciellt nattetid men i mammahjärtat känns han för liten för att sluta med allt detta, i mammahjärtat är han min bebis. Kanske lär man sig av sina ”misstag” med andra barnet & på så vis får andra barnet växa upp snabbare.

Ni som har 2 eller fler barn hur upplever ni detta ? Växer varje barn upp snabbare & snabbare & blir mer självständigt ? Det är så mycket blandade känslor, ofta vill jag stanna tiden, spola tillbaka i tiden men samtidigt njuter jag av att båda barnen blir mer & mer självständiga. Frågan är ju om man någonsin vänjer sig vid att barnen växer så fort ? Eller kommer jag sitta här när dom är 20 år & säga exakt samma sak ?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

mariececilia
mariececilia,
Jag tror att de "efterföljande" barnen tar efter storasyskon och därför lär sig fortare. Specielt om de är nära i ålder. Sen växer vi som föräldrar för varje barn och blir mer självsäkra, vilket säkert också smittar av sig på
nouw.com/mariececilia
mariececilia
mariececilia,
Jag tror att de "efterföljande" barnen lär sig av sina storasyskon, speciellt om de är nära i ålder och att vi föräldrar också utvecklas och blir mer självsäkra i vår föräldraroll. Jag tror att vår självsäkerhet smittar av sig ❤️
nouw.com/mariececilia
eschutz
eschutz,
De låter mycket troligt ! Vi är ju mycket säkrare o starka som föräldrar nu mot när wiggo var lika liten som Wille 🙈
nouw.com/eschutz
livetihornsved
livetihornsved,
Jag håller med dig, att andra barnet känns "större" tidigare än första. Men jag tror att det beror på att nummer två liksom har nummer ett att se upp till och härma.
Vår stora är äldst bland sina kusiner på både min och min mans sida, och båda barnen började på förskolan samtidigt, så han har så att säga inte haft några förebilder att se upp till.
nouw.com/livetihornsved
eschutz
eschutz,
Så är det säkert! barnen Har inga kusiner alls så wiggo har ju alltid varit äldst, vi har helmer inga med barn äldre än wiggo i vår omgivning som vi umgås med så han har ju alltid vart äldst & inte haft någon att ta efter !
nouw.com/eschutz