SKA VI HA FLER BARN?

Ett besök hos barnmorskan..

Jag är här med utskriven från mödravården för sista gången - eller? Idag hade jag alltså mitt återbesök hos min barnmorska, ett sånt besök alla har efter en graviditet & förlossning. Vi pratade igenom hur slutet blev, sist jag träffade henne alltså Fredagen den nionde Februari fyra dagar innan Wille föddes. Då var jag öppen 3,5 cm men inga värkar, jag var helt slut på all energi & ville bara få ut bebisen som drev mig till vansinne. Idag satt jag där i samma stol & pratade igenom förlossningen & första tiden, med min lilla kille sovandes i vagnen bredvid.

Så kom vi till det där jobbiga beslutet - preventivmedel. Det jag funderat extremt mycket på sedan jag egentligen blev gravid med Wille. Jag är extremt känslig mot hormoner & tål typ egentligen ingenting. Men till den stora frågan: Vill vi ha fler barn? Nej. Jag är så så färdig med att vara gravid, även att det i slutändan är värt det så klarar varken min kropp eller psyke en graviditet till. Vi är så nöjda med våra två killar & vill alltså inte ha flera. Jag vet dock att skulle jag helt oplanerat bli gravid kommer jag inte kunna genomföra en abort det finns inte på kartan så vi måste alltså skydda oss för vi vet ju hur barn blir till vid det här laget & bara för vi inte vill ha fler barn vill vi inte sluta ha lite vuxenmys.

Vi kom till slut fram till att jag ska ge minipiller en chans till, även om det inte gick så bra sist. Men de är det som jag kommer få rekommenderat av läkaren om nu jag får samma problem med mens & mensvärk när den väl kommer tillbaka som jag hade när Wiggo hade fötts. När jag drog ner på amningen kom mensvärken from hell där jag trodde jag skulle föda barn, blödde extremt & låg i fosterställning & grät & kräktes tills vi akut fick åka in till sjukhuset. Fungerar inte mini-piller vet jag dock inte vart vi ska gå vidare, det enda vi vet är att jag inte vill bli gravid.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Saynomore
Saynomore,
Har du någon fundering om Natural cycles? 🤔
nouw.com/saynomore
eschutz
eschutz,
Jag har testat & de va de hi använde oss av för att exakt veta när ja kunde bli gravid. De kändes bra när vi ändå ville ha barn o kunde ta de om vi skulle bli gravida oplanerat men nu känner vi att vi behöver ett skydd som är lite säkrare. Jag kommer ändå använda mig av en app som håller koll på min cykel men inte att ja tar temp varje dag.
nouw.com/eschutz
Millasmat
Millasmat,
Ja preventivmedel är jättesvårt. Jag har funderat på sterilisering. Men det känns också jobbigt. Så jag velar och funderar väldigt mycket för jag klarar absolut inte en graviditet till.
nouw.com/millasmat
eschutz
eschutz,
Superjobbigt! Sterilisering känns för oss så tidigt. Vi är så unga ännu även om vi idag känner oss nöjda med barn så känns de tidigt att sterilisera sig vid 25 års ålder ..
nouw.com/eschutz
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Jennifer
,
Jag klarar inte hormoner så vi använde cervixpessar ett tag men har senaste 2,5 åren använt kondom. Känns som det absolut smidigaste för att slippa trixa med kroppen 😊 Vasektomi är ju också ett väldigt bra alternativ om man är klar med barn!
eschutz
eschutz,
Vi känner oss lite för unga för sterilisering även om vi känner oss nöjda med barn så känns de tidigt nog. Vi är ju bara 25 år
nouw.com/eschutz