Siffran på vågen säger absolut ingenting om hur jag egentligen mår


En sak jag funderat på ganska länge nu är hur jag ska tolka vissa ”komplimanger” som jag fått på senaste. Det handlar om när jag träffat personer jag inte träffat på länge som då kommenterat mitt utseende likt ”oj vad smal du blivit”.
Jag antar att dem säger det i välmening men samtligt har jag svårt att ge något svar tillbaka.

En del av mig blir såklart glad för det är väl något man kanske vill höra att man är smal, Samtidigt som jag känner ”jaha så var jag tjock innan?” Jag vet att jag gått ner endel i vikt & det syns allra tydligast i ansiktet när någon går ner i vikt & just den del av mig som ni ser är ansiktet. Jag ser också såklart skillnad på mitt utseende men jag har ändå svårt att vet hur jag ska ta dessa kommentarer.

Jag förnekar absolut inte att mitt utseende har ändrats & det jag väger idag är lägre än vad jag vägt på många år. Men min viktnedgång beror på min hälsa vilket alla kanske inte vet. Jag genomgick en graviditet där min kropp gick på svält nästan mer eller mindre hela tiden då jag kräktes dagligen fick jag ens behålla någon mat var det i minimala mängder. Jag gick ner i vikt när man normalt går upp i vikt under en graviditet.

Efter förlossningen har jag heller inte mått så bra vilket jag pratat öppet om & även nu på senaste tid får jag i mig minimalt med mat. Det är ganska logiskt att man går ner i vikt då. Jag vet helt ärligt inte vad jag vill komma med detta inlägg mer än att kommenterar du mitt utseeende & inte får något svar tillbaka är det för jag inte vet hur jag ska hantera detta. Endel av mig mår jättebra av att jag gått ner så mycket i vikt men större delen av mig tycker mest att det är jobbigt. Jag har lärt mig att siffran på vågen säger så himla lite om hur någon faktiskt mår & den siffran är inte värt något oavsett hur stor eller liten siffran är.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

trettiofyran
trettiofyran,
Så sant.. Siffran säger inget om hur man mår på insidan 🌸🌸🌸
nouw.com/trettiofyran
eschutz
eschutz,
Absolut inte ..
nouw.com/eschutz
Erica
Erica,
Jag vet själv att jag sagt det någon gång till dig, men i oroligt syfte! Du är fin oavsett vikt, hoppas att magen löser sig! Har själv varit där och för mig funkade Tryptizol, helt plötsligt försvann min magonda som jag hade haft i 3 år!
eschutz
eschutz,
Vad hade du för problem ? Magsår med ? Jag är övertygad att alla mina problem hör ihop allt i en ond cirkel.. blir jag av med ett problem kommer resten att lösa sig med !
nouw.com/eschutz
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Senaste nytt