Se över dina kostnader

Som föräldraledig har jag blivit mer medveten om våra utgifter & försöker tänka igenom allt & tänka över vad vi kan göra för att minska tråkiga utgifter för att få mer pengar till roliga saker. Jag vill absolut inte påstå att vi har det dåligt ekonomiskt men det är ingen hemlighet att man inte blir speciellt rik av att vara hemma med barnen, jo man blir rik på kärlek men inte rik på pengar direkt. Jag har senaste tiden försökt att minska på tråkiga utgifter, en tråkig utgift är ju exempelvis avgift för tv-kanaler som inte används så dem har jag sagt upp. En annan grej jag kan tipsa er om även om ni inte är föräldralediga är att kolla över ert elabonnemang . Att betala för dyr el är fruktansvärt tråkigt.

Hos Götaenergi kan man känna sig trygg med ett lågt fast elpris över vintern samt ett rörligt pris över sommaren. Under vinterhalvåret går det ju åt mer el än under sommaren med alla lampor osv. Götaenergi erbjuder även dig att bli mikroproducent, genom solseller skapar du energi smartare. Bättre för miljön & bättre för din plånbok, för återigen finns det så mycket annat roligt man vill lägga pengarna på.

7 tips för hur du kan minska din elförbrukning:

  1. Byt till LED-lampor. Dem håller mycket längre än vanliga glödlampor samt att dem kräver mycket mindre energi & el än en vanlig glödlampa.
  2. Täta alla fönster så det inte drar in kallt & värmen försvinner ut.
  3. Tvätta inte halvfulla maskiner tvätt, det kostar el & vatten.
  4. Samma sak med diskmaskinen, se till att den är full när den körs.
  5. Släck lampor när du inte är i rummet & tänd inte lampor när det ändå är ljus ute. (Pik till min kära sambo! Tänd inte lampan när solen lyser, du ser ändå älskling!)
  6. Kolla över kyl, frys, spis, tvättmaskin, torktumlare osv. gamla maskiner drar automatiskt mer energi än nya maskiner. Byt ut dem gamla till mer energisnåla.
  7. Kollar du på tvn? Inte? Stäng av den. Sätt på en ljudbok i telefonen istället som "bakgrund" istället för att låta tvn gå i bakgrunden utan att någon kollar på den.

Det är alltså inte så svårt att minska på sina utgifter bara man tänker till lite. Se över ditt elabonnemang , kolla upp om du kanske rent av ska byta leverantör. Oavsett vart du bor kan du byta till en billigare elleverantör. Kanske är inte din lokala elleverantör den billigaste för just dig? Kanske kan Götaenergi erbjuda ett billigare elavtal för just dig. Se över dina abonnemang, vad passar dig bäst, rörligt eller fast avtal?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Josefin
,
Tyvärr men Göta ljög för oss när försäljarna knackade på vår dörr. Så lyckades bryta vårt avtal vi gjort med dom och gick tillbaka till vår förra elleverantör med bättre avtal än innan! Så skulle inte rekomendera Göta! hört i efterhand fler som blivit lurade av dom