Så får du fler läsare till din blogg

 Sex tips - Hur du får fler läsare till din blogg!

Uppdatera ofta men inte för ofta - En blogg kräver uppdatering, men tänk igenom så det inte blir för ofta eller för sällan. Dina läsare måste hinna med också att läsa vad du publicerar. Jag försöker hålla mig till ca 3 inlägg ibland 4 som max per dag och gärna samma tider. Något på morgonen, något mitt på dagen & något på kvällen. Det är rätt lagom & man som läsare hinner med att läsa vad du skriver.

Tänk igenom vad du publicerar - Mycket är roligt att läsa men mycket är också ganska tråkigt att läsa. Att enbart skriva ”idag jag jag gjort...” är för mig extremt tråkigt i längden. Jag vill ha vardag blandat med annat. Händelser som du upplevt, tips, inköp, recept ja ni fattar grejen blanda vardag med annat OM du nu inte råkar ha en extremt intressant vardag där det händer sjukt mycket hela tiden.

Var personlig men inte privat - Såklart vill vi som läser få en känsla av att vi känner dig eller kan relatera till saker du skriver. MEN du bli inte allt för privat, om du har bråkat med din sambo exempelvis är inte det något vi behöver veta precis som om du haft diare är också ganska ointressant. Välj ut personliga saker men blotta inte ditt privatliv det kan bli lite ”to much information”.

Bilder - Använd dig av skarpa fina bilder. Jag har sagt detta innan men bilder som är för ljusa, för mörka eller med filter som gör dem ”mjölkiga” blir inget kul att titta på, ta bilder från olika vinklar & försök att inte använd samma bilder igen åtminstone inte under samma sida i bloggen. De är inte så kul att se en bild o sen scrolla ner något inlägg så är det samma bilder igen. Däremot helt okej om samma bild skulle dyka upp där du berättar om samma grej en gång till.

Visa dig - Syns man inte finns man inte. Kommentera andra bloggar, dela din blogg i grupper, på Facebook , Instagram & dina andra sociala medier. Syns du är det större chans att folk hittar din blogg.

Ge respons - På samma sätt som du vill ha respons från läsare vill läsare ha respons tillbaka när den kommenterar, svara på kommentarer helt enkelt. Får man aldrig svar på sina kommentarer tröttnar man. Jag kan i perioder vara sjukt dålig på detta men jag försöker ! Allt handlar om tidsbrist från min sida..

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer