Potträna en 2,5åring

Just nu pågår det portträning här hemma, Wiggo är inte jättesugen direkt men vi försöker peppa honom & göra det till en rolig grej. Än så länge har vi hunnit med att kissa tre gånger på pottan idag & Wiggo har då fått klistra tre kiss klistermärken också men vill så gärna klistra en bajskorv - då måste man ju bajsa på pottan också.

Jag köpte en potträningskalender (HÄR) för ett tag sedan då vi hade planen att köra stenhårt på 3 dagars metoden av potträning under påsk men insåg att det inte skulle fungera eftersom vi inte skulle vara hemma så mycket. Men nu ska vi försöka på riktigt & göra detta. Vi peppar honom, pratar om pottan & tar med böcker som han får läsa när han sitter där. Vi uppmanar honom hela tiden & frågar rätt ofta om han behöver gå på pottan. Sen Wille kom till världen har Wiggo vart helt anti pottan & vill verkligen ha blöjan men det är dags, han är 2,5 år gammal & pratar om hur kompisar på dagis kissar & bajsar på pottan så han förstår själva grejen. När började ni potträna era barn?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Började när hon var 2,5 år men har ett rejält bakslag just nu 😅
nouw.com/bolmgren
Ronja
,
Min äldsta vart blöjfri vid 2.5 år. Vi tog av honom blöjan och visst vart det olyckor. Han fattade galoppen ganska fort och vi körde också med klistermärken. Vi var noga med att han bara fick ha blöja när han sov och... när han skulle bajsa. Han tyckte det var obehagligt att bajsa både på potta och toa och bajsade hellre på sig! Några månader innan han fyllde 3 så sa jag att nu är vi väl klara med det här? Ställde in pottan på hans rum när han sa att han var bajsnödig. Om han fixade det skulle vi åka och köpa vad han än ville ha, kl 20.30 en söndagkväll åkte vi till ica maxi och köpte en polisbil😂 efter det gick det hur bra som helst. Min minsta (tjej) sa till oss när hon var 1.5 år att hon inte ville ha blöjan mer, end of story! Så sjukt olika!!😂😂
eschutz
eschutz,
Vi har sagt det med att när han klarar sig utan blöja ska han få åka o köpa vilken traktor han vill o de är han super taggad på !
nouw.com/eschutz
Sofie
,
Vid 8 månader sattes han på toaring. Å efter 10 månader hade vi extremt sällan bajs i blöjan då hn tydligt visade när han ville bajsa. Å vid 18 månader tog vid bort dagblöjan å nattblöjan vid 2 år.
Tips e att låta han va utan blöja så han märker att när han kissar kmr de kiss🙂.
eschutz
eschutz,
Skönt att de gått så bra. Tyvärr vill han verkligen inte vara utan blöjan, har erbjudit kalsoner men si de går inte för sig..
nouw.com/eschutz