Offentlig amning

Säg inte åt mig vad jag ska känna & tycka..

Känner att jag måste förklara mig från gårdagens inlägg om min offentliga amning & känslor kring det. Många som uppfattade att jag tog illa upp av mamman som förklarade vad jag gjorde, vilket inte stämmer. Bättre att hon förklarade än att barnen skulle fortsätta peka o ifrågasätta men sättet hon gjorde de på att själv peka o prata högt så det väckte fleras uppmärksamhet & jag fick ännu fler blickar på mig de va de som gjorde hela situationen så obekväm från min sida. För mig är brösten privata och något jag inte vill visa för mer än min man precis som andra privata kroppsdelar.

Med allas blickar mot mig blev situationen så stressad från min sida & jag valde att berätta om min upplevelse av det hela - jag är helt enkelt inte bekväm att amma i närhet av någon annan än Viktor & Wiggo. Det är helt ok att känna så här bara för jag ammar och de är ett naturligt sätt att ge sina barn mat så behöver det inte kännas naturligt från min sida & jag behöver inte heller tycka om att amma offentligt. Jag kommer behöva göra det igen men jag kommer troligen försöka undvika situationer att bli utstirrad igen. Jag önskar att jag kunde känna mig mer bekväm i det hela men tyvärr inte. Mina bröst är inte bara mat för Wille det är en privat kroppsdel som jag inte vill flasha för allmänheten.

Det finns inga rätt eller fel med offentlig amning. Men hur jag upplever det är ingen som kan bestämma eller säga åt mig hur jag ska känna, det är min uppfattning & mina känslor. Jag gör mig inte till offer, jag ber er inte att tycka synd om mig jag valde bara att dela min upplevelse med er. Nästa gång du ser en mamma som ammar offentligt stirra inte ge en vänlig blick på sin höjd & låt det vara sedan. Du vet inte alls hur den ammande mamman känner.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Tyckte inte heller om att amma offentligt, inget fel med att känna så 😊
nouw.com/jeenyrosen
eschutz
eschutz,
Saynomore
Saynomore,
Inga känslor är fel, alla har rätt till att känna hur man vill såklart 💖 själv är jag inte heller bekväm att amma min 3-åring offentligt just pga vissa kommentarer/blickar som människor känner att dem måste säga/göra 😤 Tyvärr har brösten blivit sexualiserade av samhället, brösten sitter ju från början på kroppen av en anledning - att mata sitt barn 🤷🏻‍♀️
nouw.com/saynomore