Nya projekt & nytt skov

Godmorgon Onsdag ! Här sitter jag i mitt kök & planerar kommande projekt här hemma, lite nytt i inredningsväg & samarbeten. Solen lyser underbart igenom våra skitiga fönster, måste verkligen putsa dem men det får bli en annan dag. Även att fönsterputs är en del av mitt jobb så är det bland det värsta jag vet, inte min starka sida om vi säger så. Jag älskar att städa & fixa i hemmet men putsa fönster hade jag gärna sluppit. Jag somnade tidigt igår & har fått bra med sömn men ändå var det tungt att gå upp när barnen vaknade imorse, vi passade på att mysa i vår säng & kolla på barnprogram en timma innan barnens magar skrek efter frukost. Man vänjer sig snabbt vid dessa lugna mornar så det kommer högst troligen kännas lustigt att gå tillbaka till tidiga mornar, dagis & jobb på heltid när månaden är slut.

I övrigt så rullar allt på, jag börjar bli mer & mer mig själv, mer ork & lust att ta tag i saker som jag undvikt länge nu. Jag befinner mig dock i ett rejält skov av min ibs & får tyvärr inte så mycket hjälp med den biten men verkar ha hittat receptfria tabletter som hjälper mot allt kaos i magen. Tiden jag nu vart sjukskriven har jag lärt känna min kropp på nytt, känner av signaler när det inte fungerar, lärt mig ett helt nytt sätt att äta & hur min kropp reagerar på vad jag äter. Jag har ju trottsallt levt med alla dessa magproblem i många många år & den hjälp jag får av vården är inget att hänga i julgranen precis men jag kämpar på & gör allt vad jag kan för att må lite bättre varje dag som går.

Sedan vi bytte ut våra köksmöbler har vi börjat äta mer i köket istället för framför två, barnen äter bättre & måltiderna tar inte längre en timma, även om de fortfarande tar tid, ja dem är inte så snabba på att äta så märker vi ändå stor skillnad på hur barnen äter. Tycker det blev så bra med svarta möbler, innan var ju allt vitt i köket så det blir en snygg kontrast med lite svart! Är inne på att låta Wiggo ha en stor vanlig stol & hans stol vill jag måla svart & låta Wille ta över, dags att låta den vita stokkestolen hitta ett nytt hem.

Tackar google & olika forum för att jag hittat dessa tabletter. Jag fick diagnosen IBS redan 2011 & sedan dess har allt gått i upp & ner i olika skov. Jag kan äta en sak 10 gånger utan reaktion & sedan reagera starkt. Något jag alltid vart känslig för är gluten, äter jag en macka tex till frukost kan jag inte äta pasta till lunch utan att få superont i magen. Man har gjort massa glutentester men inte fått utslag men jag går på de reaktioner jag får & försöker undvika gluten men ibland slinker det ju ner en macka eller lite pasta då har dessa gluten tabletter hjälpt magen att kunna hantera det, finns även likadana mot laktos som jag också har även att jag till 99% äter laktosfritt så händer det ibland att jag fuskar medvetet. Jag har tidigare haft receptbelagda tabletter för ibs kramperna men utav någon anledning har dem slutat att tillverkas & det enda läkaren kunde rekommendera var dessa ni ser ovan. Hur kan man välja att sluta tillverka en medicin som många faktiskt använder & hjälps utav utan att skapa en ny ?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer