NY VARDAG & NYA RUTINER

Ni som känner mig eller ni som följt mig här länge vet att rutiner för barnen, främst för Wille har stått mig väääääldigt varmt om hjärtat & något som jag verkligen tyckt är viktigt. Jag har dock insett på senare tid hur svårt det är att få rutiner på allt med barn nummer två, Hela den här julledigheten har satt käppar i vårt "rutinhjul" när det gäller vila & sömn för barnen, mest för Wille men även Wiggo har vägrat gå & lägga sig, vaknat & inte velat sova mer osv.


Jag funderade häromdagen på när vi minskade Wiggos vila från två till en gång om dagen. Jag minns inte men det känns som om vi är där för Willes del nu. Nacdelen är att jag inte vet hur vi praktiskt ska lösa det. Han är svintrött vad 9 på morgonen eftersom vi går upp så tidigt. Att bara låta honom vila på förmiddagen och sedan vara vaken resten av dagen är ohållbart men vilar han på eftermiddagen kan det ta lång stund för honom & somna & sedan är det för sent för att ens somna & han sitter sedan så trött och grinig och vill sova när det är för tidigt att ta natt. Ja ni hör ju själva vilken röra det blir.

Min tanke är nog den att så fort jag mår lite bra & inte behöver vilan själv här hemma kommer vilan på förmiddagen ske ute på en promenad. Den blir inte då lika lång eller djup för honom & han kommer somna lättare på eftermiddagen för en kortare vila i sin säng.

Hur har ni som har två eller flera barn gjort med vila? När minskade ni vilan & hur la ni upp allt? Vi startar ju som sagt oftast dagarna 5:30 även att Wille ofta inte är redo att gå upp då så vaknar han. Jag är en rutinmänniska in i ryggmärgen, jag vill ha allt planerat, fasta tidpunkter osv. Då mår jag bra & jag tror även att barn lär sig lättare rutiner om man alltid gör samma.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Eli
,
Jag lät nr 2 (som också somnade vid 9 första ggr) sova hur länge han ville på fm, och sen endast 30 min på eftermiddagen då somnade han vid 19 igen
eschutz
eschutz,
Okej ! Endast en halvtimma på eftermiddagen tror ja är för lite för Wille dock 😬 men vi har satt som ram 1- max 1,5h på eftermiddagen beroende på hur han vilade på fm
nouw.com/eschutz