NU SKA BLÖJORNA VÄCK!

Vi har bestämt oss för att verkligen gå all in nu & träna Wiggo till att gå på toa/pottan för att bli fri från blöjorna på dagen. Att vi kommer behöva blöja till Wiggo på natten är jag införstådd på men på dagarna. Han är snart 2,5 år & jag hade som plan egentligen att han skulle vart blöjfri för ett år sedan men det har kommit så mycket annat hela tiden att vi kommit ifrån det & jag har inte orkat heller. Det krävs ju en hel del från oss som föräldrar för att få det att funka. Vi introducerade ju pottan för Wiggo när han var runt 7-8 månader & han har alltid gillat pottan. Vissa dagar så säger han självmant till att han behöver gå på toan/pottan men inte alltid.

Jag har beställt hem en bok & klistermärken som vi ska använda oss av samt att han ska få någon belöning i slutändan. Vi tror verkligen på detta & jag har även läst en hel del om "blöjfri på tre dagar". Han förstår ju grejen med potta & toa nu ska vi bara få honom så engagerad att han tillslut kan säga till i tid innan han behöver kissa eller bajsa. Främst bajsa för de är dem blöjorna jag är så trött på haha. Vill ni följa med på den här resan? Har ni tips på vägen så tackar vi & tar emot.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

amanddafelicia
amanddafelicia,
spännande! Vi tog bort blöjan för Astrid igår och går enligt ”3 dagars metoden” 🙈 hittills funkar det helt okej, vi ser en förändring från igår iallafall

Tips har jag tyvärr inga 😅 men all lycka till, till både er föräldrar och wiggo 😍
nouw.com/amanddafelicia
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Hade behövt tips och råd.. haha
nouw.com/jeenyrosen
Saynomore
Saynomore,
Vi tog bort blöjan helt, ingen på natten heller från start utan bestämde bara att nu är det dags typ. 😅 Inga belöningar heller, varför ska man ha belöning för att gå på toaletten som är det naturligaste i världen tänker jag? 🤔 Inga applåder eller storhetsgrejer över ett toalettbesök utan bara konstaterade ”nu kom där kiss” eller ”så skönt att kissa”.... Fick den boken skickad till mig men behövde aldrig läsa den, han var redo innan oss haha! 😅 2,5 år också. Verkar ju som att er också är redo eftersom han säger till! 👏🏼
nouw.com/saynomore
jennymariaandersson
jennymariaandersson,
Lycka till! Det är kämpigt som fan men de går 😂👏🏻
nouw.com/jennymariaandersson
eschutz
eschutz,
Nina
,
Tipsar om 3 dagars. Körde det på nr 2 och det funkade kanon, hade kvar på natten några veckor men inget på dagen oavsett om man var hemma eller borta, med nr 1 satt vi på blöjan när vi var iväg vilket jag i efterhand förstått gjorde honom förvirrad.
Nina
,
Samtidigt minns jag att vi gjorde det mör stora var 2 år och 2 månader och lillebror var då 2 månader och det var ibland ”kaos” när stora ropade att han behövde hjälp och man satt och ammade. Så mitt tips om jag vore er skulle vara att köra 3 dagars när pappa är ledig minst 3 dagar i rad och ni är hemma, kanske i påsk?
eschutz
eschutz,
Tack för tipset! De lutar åt att testa på 3 dagars under påsk. Men fram tills dess försöka uppmuntra varje dag till pottan/toan.
nouw.com/eschutz