NACKDELEN ATT BLI FYRA MÅNADER

William är nu fyra månader, den ålder som det pratas om att man ska introducera mat till barnen. I SMÅ mängder men ändå mat. Jag känner mig inte där riktigt men det har redan tryckts på just att nu ska William smaka mat, detta har kommit från läkare & dietisten jag pratade med i telefon.

Vid senaste bvc besöket pratade vi om mat & vår bvc ssk förstod hur jag kände låt mig förklara:
1, vi har haft en tuff tid med Wille & jag är inte redo att stressa upp igen för att han ska äta mat. Han har precis accepterat flaskan igen. Jag är rädd att vi förstör mer just nu om vi ska introducera mat just nu.
2. Han har inget behov i dagsläget över just mat. Hans mage är fortfarande inte okej så mat kommer bara göra det hela mer rörigt.
3. Det finns inget som egentligen säger att han behöver mat nu utan det rådet att börja ge vid 4 månader är för att dem ska ha fått upp intresset & börja äta lättare när dem är 6 månader & faktiskt behöver mer näring än bröstmjölk/ersättning.

När Wiggo blev fyra månader var jag supertaggad på detta ämne: MAT. Jag köpte hem allt möjligt & ville tjuvstarta vilket jag gjorde några dagar innan han blev fyra månader, men det var aldrig någon succé, tvärt om ställde det till allt. Han vägrade äta, han slutade ta flaska & skulle bara amma. Allt annat spottade han & jag blev mest stressad av hela situationen. Vi fick fortsätta helamma tills han blev 8,5 månad och själv valde att släppa taget om amningen över en natt.

Jag vet så mycket mer nu som tvåbarnsmamma & det är faktiskt JAG som känner mina barn bäst eller hur? Jag kommer helt enkelt gå på min magkänsla & hur läget faktiskt är med William & inte vad som "rekommenderas". Om jag framöver känner att okej han kanske är redo så visst kommer han få smaka men just nu, nej det kommer bara ställa till det igen. Låt oss få landa i hela situationen med mp-allergi & magbesvär.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Tycker du gör det rätta. Du känner ju dina barn bäst o vad som är bäst för dom ❤
nouw.com/juliaelisabeth
eschutz
eschutz,
Tack ❤️ Det är ju faktiskt så! Han visar NOLL intresse när han sitter med oss vid bordet de va exakt samma med Storebror han var inget intresserad av mat de var bara amma han kände intresse för🙈 men vi har köpt hem speciell mjölkfri gröt till Wille så får vi se när det känns rätt att börja. De senaste dagarna vela han inte ens ta flaska så är väldigt tverksam om gröt är något att ens testa nu.. Har fullt upp att få i honom magmedicin med sked han börjar typ spotta så fort han ser skeden närma sig hans mun 😂🙈
nouw.com/eschutz
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Äh! Ingen stress med maten här inte. Han får smaka lite då och då. Just nu äter han mest frukt pure och ingen mat.
nouw.com/jeenyrosen
Jennifer
,
Food before one is just for fun! ❤️