Mitt ansvar som mamma till två söner

Ibland får jag lite knepiga kommentarer som jag inte riktigt kan släppa som jag inte vet hur jag ska besvara helt enkelt eller om jag bara ska lägga dem åt sidan. Under förra veckan trillade det in en kommentar i dm på instagram efter att jag delat det inlägg kring denna 20 åriga kille som våldtagit spädbarn. Kommentaren jag fick lät ungefär såhär: ”Hur tar du ditt ansvar som mamma till två pojkar, två pojkar som i framtiden kan våldta oskyldiga tjejer”.

Helt ärligt vart jag först chockad, hur kan man dra mina barn en två åring & en fyraåring till ”framtida våldtäcksmän”. Nej usch! Jag vart lite arg om jag ska vara ärlig. Bara för att mina barn är av det manliga könet behöver det absolut inte betyda att dem kommer våldta. Alla killar & män våldtar inte.

Jag pratar ofta med mina barn att man ska vara snäll, inte göra något som någon annan inte vill men att konkret prata om sex med en tvååring & en fyraåring känns bara brutalt. Dem vet att ett nej är ett nej, dem vet absolut inte vad en våldtäckt innebär tack o lov. & hur jag kommer prata med dem om det i framtiden återstår att se.

Det är hemskt, brutalt fruktansvärt det som har hänt & jag lider med föräldrarna & det lilla spädbarn i sig men tyvärr kan jag inte göra något åt saken, bara för att det finns en del människor som våldtar betyder inte det att alla pojkar, killar & män kommer någon gång våldta eller hur? Alla har vi ett ansvar till att skapa en trygg värld & ett tryggt samhälle utan våld & övergrepp oavsett kön.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer