MIN KROPP EFTER FÖRLOSSNINGEN


Det har nu gått nästan en vecka sedan förlossningen, min kropp har återhämtat sig bra även om det ännu känns såklart lite överallt. De hemska ettervärkar jag hade första dagarna har blivit bättre men det kommer nån då & då som verkligen gör ont. Jobbigast just nu är min rygg, jag orkar inte mycket utan att det känns som att ryggen ska gå av. Eftersom mina magmuskler fortfarande är delade blir kroppen rätt svag, magmuskler & ryggen hänger ju lixom ihop. Jag minns att jag länge hade denna smärta i ryggen efter att Wiggo föddes, så pass ont att jag vissa dagar bara grät. Riktigt så illa är det inte nu men jag får tänka mig för vad jag gör & ta små pauser ofta. Jag förlorade inte alls mycket blod under förlossningen mindre än förra gången nen tur det kanske med tanke på att jag redan hade lågt blodvärde & skönt nog så har blödningen efter förlossningen vart mildare än förra gången också även att jag då knappt blödde något heller SKÖNT!

Viktmässigt hade jag ingen "tung" graviditet men oavsett om man går upp som jag gjorde 6kg eller som vid förra graviditeten 24 kg tär det såklart på kroppen att vara gravid, ja menar man bär ändå ett barn i magen under nio månader, en mage som växer & blir tung, det är ju inte bara bebis utan även fostervatten, moderkaka, osv samt övrig vätska som kroppen lägger på sig. Jag väger nu mindre än den inskrivningsvikt jag hade i vecka 8 så det ska bli spännande att se vart det hela slutar. Jag svettas otrolig mycket, det är ju lite vätska trottsallt som kroppen samlar på sig som ska ut på något vis, kvällens dusch var riktigt skön ska ni veta!

Magen har försvunnit otroligt fort & det känns så sjukt att jag inte har en gigantisk kula som tar upp all plats, att bara kunna se sina fötter igen är lite galet men ack så skönt! Magen är fortfarande väldigt mjuk & degig men det tar sig nog med den biten med. Summan av det hela så har min kropp återhämtat sig bra mycket fortare denna gång även om jag känner mig mer sliten & "tagen" efter denna graviditet & förlossning mot när Wiggo föddes.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Kvinnokroppen är imponerade 😍
nouw.com/jeenyrosen
eschutz
eschutz,
Verkligen 😍👏🏼
nouw.com/eschutz