Matstress för bebisar

Kikar in i gravidappen som nu mera är ”bebis app” när det slår mig att Wille börjar närma sig 7 månader. Okej det är två veckor kvar men ändå. Stressen smyger lite på med matrutiner & materfarenheter för hans del. Tiden rullar lixom på att jag inte riktigt tänkt så mycket. Han fåt äts lite gröt ibland smakat nån pure men det är inget kontinuerligt inte varje dag inte smakat på någon riktig maträtt osv. Jag ser så många bebisar i hans ålder på Facebook, instagram som äter hela måltider redan. Dessa grupper har jag nu gått ur, jag klarar inte all stress & jämförelse hela tiden.

Vi kanske borde testa mer? Han är ju rätt intresserad. Med Wiggo kände jag sån pepp att få honom äta, med Wille har det mer blivit något jag Hållt åt sidan för hans mage redan varit kämpig nog. Jag intalar mig själv hela tiden att det inte är någon brådska ”food before one is just for fun”. Han är fortfarande en bebis, känn ingen stress.

I veckan ska vi ta prover för han allergi, efter det kommer vi få lägga upp en plan i samband med läkare & dietist. Jag tänker inte stressa fram något, jag är så rädd att hans lilla mage ska balla ur igen. Tänker att låta honom få upptäcka & leka med mat kommer nog bli bäst. Plockmat ! Snälla tipsa mig på mjölkfritt & sojafritt i plockmat.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Saynomore
Saynomore,
”Plockmat för barn” på Fb, gå med där och sök på soja och mjölkfritt 😍 Men ägg i alla former, pannkakor, frukt, grönsaker, bananpannkaka, leverpastej, avokado, smörgåsrån m.m. ☺️

Och håller med i talesättet och att du kan ta det lugnt med mat, speciellt när ni haft problem med magen ☺️ Min lille gillade inte mat förrän 10 månader 😁 utan ammade mest 😍
nouw.com/saynomore