Mamma-superkrafter

Ja må vara slutkörd efter nätter med uppvak varje timma men jag är ändå imponerad över dem superkrafter jag som mamma har. Hela min kropp vet när en attack av nattskräck kommer eller när han kommer börja skrika för att han tappat nappen. Jag är uppe & där hos honom i sekunden han börjar skrika.

Helt sjukt. Så här har det alltid varit från att Wiggo föddes så har jag alltid vaknat på sekunden när något av barnen vaknar till, gråter, skriker vad som & vaknar jag inte på samma sekund så vaknar jag lite innan & jag vet att somnar jag inte inom tio minuter så är det för att något av barnen snart kommer behöva mig.

Hur sjukt att kroppen kan reagera så här på att bara bli mamma? Just därför det är svårt att låta Viktor ta nätterna då jag alltid 10/10 gånger vaknar & är ”på plats” direkt. Han hinner inte ens vakna, höra & reagera innan jag redan försökt trösta & finnas där. Våra nätter nu innehåller uppvak i stort sätt varje timma. Nattskräck eller en napp som ramlat ur munnen.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,
Har du provat att sova i ett annat rum eller så? Att ge V en chans att utveckla samma typ av "reflexer"? Min sambo sov som en stock genom uppvak osv trots att vi hade barnet i vår säng och jag fattade verkligen inte hur han inte kunde vakna, men det var för att han undermedvetet visste att jag ju vaknade. När jag sedan började jobba natt och han sov själv med barnet sov han också mycket ytligare och vaknade när barnet vaknade utan problem. Så försök vila i ett annat rum så du får mer sammanhängande sömn några nätter! Viktor löser det säkert alldeles utmärkt.
eschutz
eschutz,
Nej vi har inte testat det men vi ska nog göra det inatt.. jag vet ju dock att jag brukar ha extremt svårt att sova någon annan stans än i min egna säng så vi får se om det verkligen kommer fungera..
nouw.com/eschutz