Måla en kalkvägg

Ä Ɲ Ƭ L I Ɠ Ɛ Ɲ Ɛ Ɲ Ƙ A L Ƙ Ʋ Ä Ɠ Ɠ!
Som jag har drömt om denna vägg, pratat om att jag skulle måla men aldrig kommit igång. Men nu så äntligen är allt på plats & jag har fått min gråa kalkvägg, & det blev exakt så bra som jag tänkt mig!

Försökt leta fram en förebild som jag själv tagit men helt ärligt hittar jag ingen vettig & det förklarar ju saken att jag inte alls gillade tapeten som var där innan. Men visst blev det skillnad ? Nu skulle jag dock vilja lägga samma grå golv vi har i köket ut i hallen & in i vardagsrummet, det skulle bli så himla snyggt!

Färgen jag målade med kommer från Lady Jotun & heter ”Grå skiffer” . Jag valde att göra ganska korta drag med penseln för ett mer intensivt intryck, ju längre drag ju mindre ”flammigt” blir det men jag ville ha en känsla av betongvägg så därför valde jag kortare drag. Använde mig av en bred fasadpensel men målad alla kanter runt om först med en vanlig mindre pensel.

Tycker helt klart att det var lättare att måla med kalkfärg än en vanlig väggfärg. Eftersom slutresultatet ska bli flammigt & man inte behöver vara extremt noggran för att allt ska bli jämt så kändes de roligt & lätt att måla. Färgen är dock lite tjock i konsistensen så det blev lite tungt för min handled.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

annaengborg
annaengborg,
Men gud va snyggt det blev! 😍 Så vill jag göra i vårat hus sen 😅
nouw.com/annaengborg
eschutz
eschutz,
De är så fint 😍
nouw.com/eschutz
Myslivet
Myslivet,
Men jättefint!! Vad kostar en sådan färg?
nouw.com/myslivet
eschutz
eschutz,
Tack 😊 jag gav ca 900:- för en 3L hink o det mesta gick åt.
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Så snyggt! 👌🏻
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Saynomore
Saynomore,
Så fint det blev 😍
nouw.com/saynomore
eschutz
eschutz,
Tack 😊 är riktigt nöjd !
nouw.com/eschutz