Krämiga kioskbollar

Idag bakade jag något helt nytt för mig, som chokladbollar fast ändå inte. Kioskbollar ! Riktigt krämiga & goda, enkla dessutom så jag måste helt enkelt dela med mig av receptet till er också så ni kan variera chokladbollar med härliga kioskbollar också!

Du behöver:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk oboy
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 dl vispgrädde
  • 100 g rumstempererat smör
  • Kokos att rulla i

Gör så här:

  1. Mixa havregryn i matberedare, häll de mixade grynen i en skål så länge.
  2. Ha i smör, socker, grädde & vaniljsocker i matberedaren & mixa till en slät fin massa.
  3. Tillsätt dem mixade grynen & oboypulvret med smörblandningen.
  4. Mixa ihop till en kladdig smet.
  5. Låt stå i kylen ca 30-60 minuter.
  6. Rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.
  7. Förvaras i kyl men ta fram dem en stund innan servering så dem serveras rumsvarma för extra krämighet.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer