Krämiga kioskbollar
Idag bakade jag något helt nytt för mig, som chokladbollar fast ändå inte. Kioskbollar ! Riktigt krämiga & goda, enkla dessutom så jag måste helt enkelt dela med mig av receptet till er också så ni kan variera chokladbollar med härliga kioskbollar också!

Du behöver:
- 3 dl havregryn
- 1 dl socker
- 1 tsk oboy
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/4 dl vispgrädde
- 100 g rumstempererat smör
- Kokos att rulla i
Gör så här:
- Mixa havregryn i matberedare, häll de mixade grynen i en skål så länge.
- Ha i smör, socker, grädde & vaniljsocker i matberedaren & mixa till en slät fin massa.
- Tillsätt dem mixade grynen & oboypulvret med smörblandningen.
- Mixa ihop till en kladdig smet.
- Låt stå i kylen ca 30-60 minuter.
- Rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.
- Förvaras i kyl men ta fram dem en stund innan servering så dem serveras rumsvarma för extra krämighet.



xoxoEllen
Gillar
JLyttinens, sarasara och gillar detta
Ser farligt goda ut! Tack för receptet! ❤️