Körkort är en frihet

inlägg i betalt samarbete med trafiko.se

I januari är det tio år sedan jag tog mitt körkort vilket har gått sjukt fort, minns än idag hur jag kämpade med teoriböcker & körlektioner för att få det där förbaskade körkortet & nu har jag haft det i tio år. För mig är körkort en stor frihet i vardagen, speciellt nu när jag har barn. Så himla skönt att ha körkort & kunna åka vart jag vill när jag vill. Trafiko erbjuder handledarkurser online som är en officiell tjänst från Svea Trafikutbildning. Du kan boka kurser online & också jobba med din teori, hur smidigt är inte det? Den möjligheten fanns inte när jag tor körkort, då läste man teori i böcker & satt på trafikskolan & pluggade. Min trafikskola låg i anslutning till mitt gymnasium så håltimmar & långa raster spenderade jag på körskolan med teori & körlektioner.

Du kan enkelt ladda ner trafikos app i din telefon för att kunna skapa din egna plan för hur du ska ta ditt körkort du kan även i appen boka handledarkurs, risketta & risktvåan, allt på samma ställe. Handledarkurs, riskettan & risktvåan är något alla måste klara av för att kunna ta sitt körkort. Även den du ska övningsköra med behöver gå igenom en handledarutbildning för att kunna ge dig som övningskör den bästa möjliga handledningen i din övningskörning.

Hos Trafiko kan du också se alla moment du kommer gå igenom under dina körlektioner så du vet vad som du själv kan öva på hemma med den du övningskör med. Allt för att du ska komma förberedd till dina lektioner & på så vis sparar du tid & pengar på att du kanske inte behöver lika många lektioner med körläraren om du övar mycket hemma. Jag tog alla tillfällen jag kunde med att få övningsköra hemma för att kunna visa upp det för min körlärare sedan på trafikskolan.

Att ha ett körkort innefattar inte bara en stor frihet utan även ett stort ansvar. Det är mycket man ska hålla koll på när man sätter sig bakom ratten så att öva är det aldrig fel på. Jag kan faktiskt också tycka att man borde införa tester även på de som har körkort, man kan behöva fräscha upp sina kunskaper även om man är en rutinerad bilförare sedan många år tillbaka.Trafiko

 xoxoEllen

Gillar