Knäck utan vitt socker

I samarbete med Pufz

I veckan fick jag hem ett spännande paket från Pufz, knäckform i sillikon, HUR BRA? Jag kan knappast vara den enda som är så trött på knäckformar som 1. inte håller formen 2. Som fastnar i knäcken. Men med formar i sillikon slipper man allt det där jag nyss nämnde. Igår behövde jag göra något annat för att inte tänka på hur ont jag hade så jag ställde mig & kokade knäck. Årets första knäck! Men med en liten twist en knäck utan vitt socker för den lite mer hälsomedvetna. Jag gjorde dessa knäck för några år sedan & kom ihåg hur dem inte riktigt stelnade & även hur det skar sig så jag justerade en liten grej från original receptet. Dem blev suuuuupergoda & för en ännu godare smak med smak av polka.


Du behöver:

  • 2 dl vispgrädde
  • 6 msk fibersirap
  • 3 msk smör
  • ev smak i form av pepparmyntsolja

Gör så här:

  1. Håll grädde & fibersirap i en kastrull.
  2. Koka upp på svag värme i ca 45 minuter tills knäcken når en temp på 125grader
  3. Ta av från plattan & rör ned smöret & pepparmytsoljan
  4. Häll upp i formar.
  5. Låt stå kallt & svalna.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
frubergh
frubergh,
Hjälp vilken smidig form, en sån måste jag klicka hem!
nouw.com/frubergh
eschutz
eschutz,
Ja men den är toppen 👏🏼
nouw.com/eschutz
Me_Ia
Me_Ia,
Såg riktigt enkelt ut med en sån
nouw.com/me_ia
eschutz
eschutz,
Supersmidigt! Verkligen ett tips !
nouw.com/eschutz