Kladdkakebollar

I veckan bakade jag något så farligt gott & enkelt så som kladdkakebollar. WOW alltså en magisk liten boll så himla gott att man inte kunde äta bara en. Jag gjorde det dessutom så enkelt som de bara går då jag hade en färdig kladdkaka i frysen för det är det man behöver en kladdkaka som är lagom kladdig & alltså färdigbakad som sedan rullas till små bollar som man sedan doppar i choklad. Jag ska förklara för er fortsätt bara läs.

Du behöver:

  • 1 kladdkaka
  • 150 gram smält valfri choklad
  • Valfritt strössel eller hackade nötter

Har du ingen färdig kladdkaka rekommenderar jag att du bakar enligt följande recept. Gör då helst kladdkaka dagen före då en kladdkaka alltid blir bäst om den får stå i kyl i ett dygn.

  • 100 g smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • en liten nypa salt
Gör så här för att få en perfekt kladdkaka:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret
  3. Blanda samman alla ingredienser i en bunke med en slickepott. Viktigt att INTE vispa endast blanda ihop.
  4. Klä en form med bakplåtspapper. Vi vill inte ha ströbröd i kladdkakebollarna så därför klär vi en form med bakplåtspapper istället.
  5. Grädda kakan i 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn efter, den ska vara kladdig men inte för kladdig.
  6. Låt kakan sedan stå i kylen i ett dygn för bästa resultat. Orkar du inte vänta så kan du köpa en färdig kladdkaka i butik.

Gör kladdkakebollar så här:

  1. Det finns två alternativ till hur du gör bollarna. Jag använde en liten skopa som är till för att ta ur små bollar av melon ett kuljärn. & tog på så vis ut små bollar jag kunde rulla lite lätt . Alternativ två är att du först mosar ihop hela kladdkaka i en bunke för att sedan med sked skopa upp och rulla till små bollar.
  2. När du rullat dina bollar, lägg dem på bakplåtspapper & in i frysen i ca 30 minuter.
  3. Ta ut bollarna från frysen. Smält choklad & rulla/doppa bollarna i choklad.
  4. Lägg dem chokladdoppade bollarna på bakplåtspapper & strö över strössel eller varför inte lite krossade salta nötter.
  5. Låt stelna innan servering.

 xoxoEllen

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men herre vad gott!! Det måste jag verkligen ta o testa nån dag 😍
nouw.com/matildaberlin
itsemmy
itsemmy,
Men wow!!😍 detta måste jag helt klart prova!
nouw.com/itsemmy