"KAN DU INTE BARA NJUTA LITE"

"Herregud! Chilla & njut, du är mammaledig"

Varje gång jag öppnar mig om min stress, ångest & mående när allt inte är på topp får det alltid både bra respons MEN övervägande pekpinnar om hur fel jag gör & att jag istället bara borde "lägga av" & njuta av att vara mammaledig. Precis samma som händer när jag berättar att jag vill leva lite mer hälsosamt, dra ner på socker, kolhydrater & komma igång med träningen. Det går lixom inte ihop i min hjärna varför jag ska lägga av med allt när jag är mammaledig? Att jag ska strunta helt i vad jag äter & bara strunta i allt som stressar mig här hemma & i vardagslivet. Ska jag ta disk & städning när jag börjar jobba igen? Är det först när jag jobbar jag ska kunna få prioritera mitt egna välmående? Alltså jag förstår inte helt hur ni som kommenterar detta tänker. Hur ska jag kunna njuta av min mammaledighet om jag inte trivs i mig själv?


Jag försöker hitta mitt bästa jag, för att bli en sån bra mamma jag bara kan. Jag måste få trivas med mig själv för att kunna må bra & bli den bästa mamman till mina barn & den bästa partnern till min fästman.  

1. Jag väljer att vilja försöka leva lite mer hälsosamt för min egna skull, för att jag som mamma ska bli lite piggare, gladare & orka mer med mina barn. Just därför vill jag bli av med mitt sockerberoende, äta mer hälsosamt & komma igång med lite träning. Jag vill vara en pigg, glad & stark mamma.

2. Det är mitt val & ingen annans. Jag vill trivas i min kropp. Just nu gör jag inte det. Jag är för svag, jag har tappat så mycket muskler & styrka. Under de 2,5 senaste åren har jag gått igenom två tuffa graviditeter som tagit hårt på min kropp. Vill jag leva lite mer hälsosamt & kanske tappa ett å annat kilo är det mitt val. Det gör jag inte för att förmedla att man "måste" leva som jag gör. Egentligen har inte detta någonting alls att göra med att jag är mamma. Jag hade känt samma sak om jag inte varit mamma. Jag vet att jag mår bäst utan socker & med lite kolhydrater. Men jag vet också att jag inte mår bra av strikta dieter & stenhård träning. Det som jag måste göra nu är att hitta den balansen mellan allt. Balansen med rätt mat i rätt mäng tillsammans med lagom träning.

Jag förstår såklart även att många av er menar att jag inte ska sätta press på mig själv & njuta. Men tror mig jag njuter av varje sekund jag får spendera med mina barn. Men jag måste också kunna få må bra & njuta i mig själv eller hur?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

CamillaAS
CamillaAS,
Ja! Ta åt dig av det du behöver för att må bra! Det är så himla viktigt för att hela er vardag ska funka och du ska kunna vara den bästa versionen av dig själv😊
nouw.com/camillaas
eschutz
eschutz,
Ja tar inte riktigt åt mig av hur folk säger jag ska göra osv. De är mer tråkigt att jag hela tiden ska få pekpinnar på hur ja borde tänka o göra .. får ja inte prioritera mig själv o de som krävs för att jag ska må bra o trivas med mig själv kommer ja inte bli den bästa mamman till mina barn.
nouw.com/eschutz