Jag trodde aldrig det skulle hända mig..

Nu tänker jag vara brutalt ärlig & öppen, detta är ett viktigt ämne som måste lyftas mer, vi ska inte behöva skämmas för att må dåligt fast det kanske inte syns. Dåligt mående sitter inte bara på utsidan, på insidan kan allt vara katastrof men bara för att allt inte syns på utsidan så kan det existera. Jag pratar alltså om psykisk ohälsa, om att må dåligt psykiskt. Hade någon sagt till mig för några år sedan att jag en dag kommer bryta ihop totalt, känna att jag inte tar mig upp från sängen, att inget är kul längre. Hade någon sagt det till mig för några år sedan att det en dag kommer hända mig hade jag inte trott ett ord på det.

Men idag sitter jag här med tät kontakt med sjukvårdens alla delar, vårdcentral, specialister & kurator med kbt terapi. För ett tag sedan kraschade jag totalt utav den enkla anledningen att min kropp inte orkar, pga min dåliga hälsa har jag hamnat i en ond cirkel med ångest, oro & nedstämdhet. Vet ni ? Det är helt okej att inte må bra. Jag har ändå kämpat på länge & hårt för att hålla masken men tillslut rann det över för även mig. Jag har påbörjat en behandling mot mitt psykiska mående samtidigt som jag väntar på beslut inom kirurgin ang magen.

Vissa dagar tar jag mig knappt upp ur sängen, allt känns tungt & jobbigt medan vissa dagar går allting rätt så bra, kontraster. Förra veckan var brutal, jag mådde så dåligt.. NU har jag fått hjälp även med sömnen & kan äntligen sova djupt utan att ständigt drömma om hur jag dör. Så just denna vecka har gått rätt bra med vissa undantag.

Vi måste lyfta detta mer, man ska inte behöva skämmas för att må psykiskt dåligt, ångest kan drabba vem som helst eller hur ? Jag har skämts så otroligt mycket men att prata öppet om att okej vissa dagar är inte så roliga, vissa dagar mår jag bajs & det är helt okej. Men det är ändå mitt ansvar att se det bästa till mig själv vilket jag verkligen insett & jag gör nu allt vad jag kan för att må bättre.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

annaengborg
annaengborg,

Att må psykiskt dåligt är fruktansvärt jobbigt! ❤️ Jag själv lider också utav det, det har blivit mycket bättre men visst finns det stunder man faller tillbaka. Jag har ändå kunnat bearbeta ens tor del utav det innan min son kom till världen. Du är otroligt stark och en fantastisk kvinna som arbetar med detta samtidigt som du gör allt annat med barn, blogg, jobb och man 😊 Hoppas du får snart angående din mage och att du fortsätter har en bättre vecka 🤗❤️

nouw.com/annaengborg