”JAG KÄNNER INTE NÅGOT FRÅN BEBIS” - Förlossningsberättelse del 2

Dags för del två av min förlossningsberättelse med lillebror. Det börjar nu hända grejer & vi inser att det kan nog bli bebis idag redan! Del tre kommer snart!

Efter en halvtimma med ctg vaknar bebis till och sammandragningarna känns lite mer nu men de är inte ”där” ännu långt ifrån men dem är starkare vilket också syns på siffran på ctg där man kan se mina värkar.

När jag blir bortkopplad från ctg när det gått en timma & då går vi ner för att fika i cafeterian på sjukhuset. Vi uppdaterar dem där hemma om läget just nu och påväg tillbaka till avdelningen & vår sal går Viktor ut för att flytta bilen till en annan parkering samt att hämta in våra väskor. Åter på salen kl 11 för att få dos nr2 av cytotec. Vi får även tillgång till wi-fi så vi kan underhålla oss lite eftersom telefonerna annars måste vara på flygplansläge.

Kl 12:30 går jag ut från salen & möter barnmorskan i korridoren. Jag nämner att jag inte känt av bebis sen ctg kurvan togs vid 9 tiden & känner mig lite orolig. Jag känner av sammandragningar men ingen bebis. BM följer med in på salen direkt hon lyssnar efter hjärtljuden som vi också får höra så fint slå! Så skönt att veta att han mår bra där inne då detta var en av mina orosmoment inför en förlossning att inte veta hur bebis mår & om han är påverkad.


Kl 13:00 får jag dos nr3 av cytotec det är ännu ganska oförändrat & jag har inställningen att jag kommer behöva alla 8 doser innan det kommer hända något.
Efter att jag tagit den tredje dosen lämnar vi avdelningen igen och går sedan till restaurangen för att äta. Vi beställer bakad potatis med kycklingröra som vi absolut inte rekommenderar haha. Röran var varm & potatisen kall.. men vi äter ändå för att få i oss något, & går sedan en promenad runt om i sjukhusets tråkiga korridorer.

Jag köper med mig lite godis, chips & en tidning från kiosken på sjukhuset innan vi går tillbaka till förlossningen. Åter på avdelningen kl 14. Nu börjar sammandragningarna kännas mer det trycker på nedåt o dem gör mer ont till skillnad från imorse. Men det är fortfarande en bit kvar. Jag står och ”skakar rumpa” & läser i min tidning. Viktor filmade detta vilket var lite kul att kolla på i efterhand haha. Vi börjar sedan klocka värkarna lite för att se hur täta dem är. Jag minns dock inte exakta tider men dem är tätare och starkare.

Klockan 15:10 kommer en ny barnmorska som ska jobba kvällen. Jag berättar att sammandragningarna gör mer ont och är tätare. Hon sätter ctg & går för att prata med bm kollega om hur dem ska gå vidare, om jag behöver en fjärde dos eller inte.


Klockan 15:30 kommer barnmorskan tillbaka tillsamamns med sin usk kollega. Ctg visar nästan 5 värkar på 10 min, skönt med framsteg! De gör en koll och hinnsvepning då det är en halv cm kvar av tappen bedöms det att jag ska få en fjärde dos cytotec iallafall för att sedan göras en ny koll efter en timma. Jag är hur som helst ändå öppen 4 cm & det börjar hända grejer, kanske blir det bebis idag! Jag får byta om till en fin sjukhusrock & får dessa snygga trosor med binda ifall vattnet nu skulle gå efter att barnmorskan undersökt mig.


Jag går runt inne på rummet & får känslan av att något händer, det känns som om det rinner ur mig så jag går på toaletten. Inget vatten men helt plötsligt blir värkarna starkare med ett mer tryck nedåt. Jag frågar Viktor om han tror det blir bebis idag vilket han tror jag själv vågar inte helt hoppas & intalar mig själv att han kommer inte före midnatt iallafall.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer