Jag blir mörkrädd

Sitter & scrollar på instagram & möts av en artikel om Nikki Grahame som avlidit pga anorexia, det slår hårt när jag scrollar vidare & nästa artikel jag möts av handlar om hur du snabbt går ner i vikt med en "mirakel dryck". Det blir så fel, det skapar såna skeva bilder av kroppsideal idag att jag blir mörkrädd. Ämnet ätstörningar ligger mig varmt om hjärtat, jag har själv plågats av det & kan säga att det är HEMSKT & inte alls så lätt att ta sig ur som många kan tro. "Sluta bara kräkas & ät istället" nej det fungerar inte så, det är inte så enkelt. Hade det vart så enkelt hade ingen fastnat i sjukdomen.


Varje gång jag ser inlägg, artiklar allt som handlar om att snabbt gå ner i vikt, nå sin drömkropp & allt vad det nu innebär blir jag så ledsen. Det stressas så sjukt mycket för att ha "den perfekta kroppen" vilket resulterar i dessa hemska ätstörningar & sjukdomar. Kroppshetsen tar över allt för mycket på sociala medier & jag vet själv hur lätt man blir påverkad & hur lätt det är att hamna i fel banor, med fel tankar, ångest osv.


Oavsett hur du ser ut, hur stor du är, hur liten du är så är du P E R F E K T ! Glöm inte det, du är perfekt precis som du är. Du behöver absolut inte gå ner 20 kg för att passa in, du behöver inte leva på orimligt lite mat & extremt mycket träning för att nå din absoluta toppform. Tvärt om. Vi behöver vara rädda om varandra, rädda om våra kroppar. Vi får bara en kropp, en kropp som vi ska älska på alla sätt & vis, inte klanka ner på, inte hata eller känna ångest över för att jag inte ser ut som dig. Tvärt om, var stolt över din kropp. Var stolt över hur just DU ser ut, var stolt för vad just du har, du 'är unik !

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer