Jag är så rädd - behöver era tips

Jag har alltid haft inställningen ”food before one is just for fun” när det gäller barnen. Barn är smarta nog att äta när dem är hungriga så att det kommer perioder när dem äter dåligt/mindre oroar mig inte däremot är jag så rädd att introducera mer mat för Wille. Han är nu 7 månader & bör väl snart äta mer än ersättning + en portion gröt om dagen. Men jag är så rädd att det ska bli kaos med hans mage igen.

Han har fått smaka lite annat än gröt men inte så mycket. När vi ökade gröt till en hel portion morgon och en hel portion kväll blev hans mage helt upp och ner. Magknip, förstoppning osv så vi backade tillbaka till en portion uppdelat på två tillfällen. Vi har haft ett rent helvete med hans mage & först nu känns det som om allt är under kontroll. Han sköter magen själv nästan jämt och äter bra med ersättning & verkar bli mätt på en halv portion gröt. Men jag vet att vi snart kommer få höra från läkare o dietist att han måste äta mer mat.

Han är intresserad så det är inte problemet men jag tycker det är svårt att hitta färdig barnmat som han kan äta och innan jag lagar massa själv hade jag velat testa med lite färdig för att se vad han gillar. Det var så jag gjorde med Wiggo. Han fick några burkar färdigmat och sedan gjorde jag storkok av den mat jag märkte gick hem.

Jag tar gärna emot tips från er som haft barn som vart mjölkproteinallergiska och haft superkänslig mage. Hur gjorde ni för att det inte skulle bli kaos igen?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Evelina
,
Min lilla (Snart 3 årung) har ätit lactulos sen hon var 4 månader. Alltid haft problem med förstoppning och kommer nog få lactulos varje dag i några år till. Vissa barn ät tydligen bara sådana i magen har vi fått till svar och så länge man har något som funkar så gör inte läkare mer. Men vi ökade lactulos när magen krånglade vid maten. Tror man kan ge ganska mycket utan att det är något problem. Jag hade testat några skedar varje dag och successivt trappat upp maten.
eschutz
eschutz,
Vi har gett lactulos med men har nästan slutat med de och upplever att hans magknip blivit bättre. Vanligt att man får ont av lactulos också tyvärr. Han har ändå kunnat sköta magen själv väldigt bra vilket han inte alls kunde förut men har VÄLDIGT lätt att bli förstoppad tyvärr..
nouw.com/eschutz
Nina
,
En pure på katrinplommon, päron och kiwi som ex serveras till gröten dagligen skulle det vara något/funka? Och introducera maten sakta sakta med mycket vatten att dricka?
Nina
IP: 82.99.3.229