Intensiven, panik & framtidsplaner


Jag förstår att ni är många som undrar hur det är med mig & vad som händer, helt ärligt så undrar jag exakt samma sak. Det är evigt lång väntan här på sjukhuset, allting tar sådan tid hela tiden tyvärr!

Igår var jag på intensiven & fick en cvk infart insatt, en infart som sitter vid nyckelbenet ungefär där dom kan ge mig mediciner, ta prover men framförallt ge mig näringsdropp som man inte kan ge i en vanlig infart i blodkärl i handen/armen.

Efter det fick jag ett dropp inkopplat som jag med handen på hjärtat hatar. Jag har haft sån ångest, ren panik av att sitta fast med en maskin, med slangar in i halsen & att tanken var att jag ska ha det så här även hemma i två veckor tills operationen nej nej nej hela min kropp skriker nej & jag har gråtit så mycket. För vissa kanske detta låter helt galet att jag reagerar så starkt men jag vill verkligen inte att barnen ska se mig så här & att sitta fast med ett dropp, med en gigantisk påse med näring 12h/dygnet är i min hjärna helt otänkbart. Detta gör att jag känner mig extremt mycket sjukare än vad jag är.

Just nu kämpar jag på att få i min näring och vätska helt själv & väntar på att få träffa en läkare som jag ska få att förstå hur jag känner tänker & mår så vi kan få en plan över den vård jag behöver framöver, framförallt att jag känner mig okej & bekväm med det. Jag kommer också kriga mig till att få komma hem imorgon, jag vill ha fredagsmys hemma med min familj ❤️

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

S
,
Jag förstår att det är tufft men vill bara säga en sak. Jag är en mamma vars barn har sett mig med slangar och dropp, och kommer behöva fortsätta göra det regelbundet så länge jag lever. Det kan kännas tufft men ens egen hälsa är oerhört viktig för ens barn. Ta emot all hjälp du kan få för att få må bättre. En slang gör dig inte svag eller till en dålig mamma. Ta hand om dig!!
eschutz
eschutz,
Jag har absolut inte påstått att jag skulle vara en dålig mamma för att jag är sjuk & har slangar kopplade till & från kroppen men just nu vill Jag inte, jag har gett mig fan på att klara mig ändå, & kan jag så vill jag hålla barnen ifrån att se mig så här.. infarten kommer fortfarande sitta kvar så den kommer dom se men själva droppet är en helt annan grej..
nouw.com/eschutz
A
,
Men om det är nutriflex du får (näringsdropp) så är det vanligaste att man sätter det på kvällen så det går till morgonen och om du ska ha det hemma så kommer ju barnen förhoppningsvis inte se det Så mycket? Jag tycker personligen aldrig att man ska "gömma" något för barnen, prata om dina dropp, wiggo verkar ju dagligen förklara för dig att du snart kommer må bra och att han får se droppet kanske hjälper honom i att mamma faktiskt snart mår bra, att han får se dig ständigt ha ont och inte se att du får någon hjälp gör det nog värre för honom. Låt dem se droppet, förklara varför Du har det och kanske t.o.m. bjud in honom att hjälpa till om det är så att en ssk kommer och sätter det på kvällarna så låt han hjälpa till.
eschutz
eschutz,
Det är mitt beslut att jag inte vill ha någon sjukvård i hemmet. Så länge jag KAN klara mig utan det vill jag göra det.
nouw.com/eschutz