HUR STARTADE FÖRLOSSNINGEN ?

Igångsättning eller spontan förlossning?

Denna fråga vet jag inte huuur många gånger jag fått senaste dygnen: Startade förlossningen av sig själv eller blev jag igångsatt? Det kommer att komma en fullständig förlossningsberättelse så fort jag får tid & möjlighet att gå igenom min journal samt de anteckningar jag själv förde under förlossningen dvs så länge jag klarade av att ha kontroll över annat än lustgasen mellan värkarna.

Förlossningen ägde alltså rum Tisdagen 12/2-2019 vi blev inskrivna på förlossningen redan klockan 07:30, denna tid hade jag fått flera veckor innan i samråd med läkare i Aurora-teamet pga mitt mående både fysiskt men främst psykiskt samt för min förlossningsrädsla. Som många redan vet var vi inne ett par gånger sista månaden på förlossningen då jag trodde det var på g eftersom jag hade så ont av förvärkar men allt var falskalarm eller vad vi kan säga en extremt lång latensfas speciellt från veckan innan då det verkligen började hända grejer men extremt långsamt.

Med andra ord blev jag igångsatt men det var rätt oklart till en början (mer om det i min förlossningsberättelse!) Dagen startade inte alls som förväntat & jag har nog inte gråtit så mycket över ett besked som jag gjorde den morgonen..

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer