Hur mår jag egentligen?

Med inspo från Paula Rosas tänkte jag svara på en rad olika frågor om mig själv & min hälsa. Jag själv tycker det är kul att läsa diverse listor & tyckte detta kändes helt nytt & roligt.

-Hur mår jag fysiskt, idag?
Jag har ont i huvudet & är vääääldigt trött trotts en bra natt. Annars mår jag bra tror jag, har knappt hunnit känna efter.

-Hur mår jag rent psykiskt, idag?
Stressad, de är så mycket jag vill hinna med just nu & jag känner att jag inte hinner något alls så det stressar mig. Har även väldigt mkt ångest relaterat till mat och min kropp just nu.

-Vad är hälsa, enligt mig?
Hälsa för mig är en balans av allt, av psykiskt & fysiskt välmående.

-Vad borde jag göra mindre/mer av för att maximera/minimera min hälsa?
Försöka bli av med all ångest & inte känna mig så stressad. De skulle underlätta mycket samt att försöka få in en balans av träning.

-Vilken är den värsta olyckan/skadan jag har varit med om i livet?
Som jag själv råkat ut för måste nog vara antingen när jag blev puttad baklänges i ett kuddrum i skolan & slog i huvudet så jag svimmade av & fick en whiplash skada eller den gången ja flög av en häst rätt in i ett hinder o bröt tummen. Just de när jag körde omkull med moppen och gled på asfalten med benet under moppen. Jag pajade mitt knä & fick opereras. Tog ett år innan jag fick operation och tills dess hade jag sjukt mkt problem (kunde inte springa, hela benet låste sig flera gånger från knät och ner i foten, smärta dagligen & väldigt många sjukhusbesök eftersom jag blev nekad vård av sjukhuset när det hände..)

-Har jag någonsin åkt ambulans?
Nej jag har aldrig åkt men fick ringa efter ambulansen när jag fick ryggskott. Behövde tur nog inte följa med då dem kunde hjälpa mig hemma.-Skulle jag helst vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett år eller konstant vara täppt i näsan?
Konstant täppt i näsan, är vab sedan graviditeten haha. Det finns ju nässpray ?

-Hur ofta besöker jag tandläkaren?
När jag blir kallad, vilket är allt för sällan säkert då dem jämt ”glömmer bort” mig.. Har en tandvårdsförsäkring ialf.


-Vad anser jag om Ipren?
Bra när de behövs, använder dock mer alvedon än Ipren.


-Är jag en morgon eller kvällsmänniska?
Oj inget alls. Jag ör morgontrött & kvällstrött! Men går hellre upp tidigt om ja då får lägga mig skapligt också.


-Hur får man mig på gott humör?
Överraska mig med något kul, var snäll framförallt.

-Springa, lyfta tungt eller yoga?
Skulle spontant säga lyfta tungt men jag börjar bli sugen på att försöka ta upp löpningen. Det känns som de kan lättare bli av att jag ger mig ut o springer en runda om kvällen än att lyckas ta mig till gymmet.


-Prata känslor/problem med vänner, familj, föräldrar eller psykolog?
Med vänner tror jag. Jag har testat psykolog o tyckte väl sådär. Så jag föredrar nog att prata med närmaste vänner & Viktor då såklart.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer