Hur får man en treåring att sluta med napp?

I söndags tog vi det hårda beslutet att bara ta Wiggos nappar, det är dags att sluta helt enkelt han är stor nog att vara utan napp oavsett vad han själv säger. Vi har försökt innan att ta bort den dagtid, bara låta honom ha den på natten men utav vår lathet så glömmer vi ta den på morgonen.

Eftersom han ständigt hade den i munnen hörde man inte vad han sa vilket gjorde oss galna. För alla som känner Wiggo vet hur mycket han kan prata hela hela tiden. Så när jag städade letade jag rätt på napp efter napp & tillslut hade jag tagit alla nappar. De två första dygnen har gått över förväntan bra! Nån enstaka gång har han pratat om dem men annars har han inte brytt sig.

Vi tog alltså den hårda vägen genom att drastiskt få honom att sluta eller ja han hade inget val helt enkelt. Vi låter det gå någon dag till innan han får den belöning han själv valt - En gödseltunna till sina traktorer!

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Zheeva
Zheeva,
Det ska jag också prova 🙈😀
nouw.com/zheeva
Evelina
,
Våran 3 åring har slutat med napp nyss med. Hon fick ge dom till bamse på Kolmården för 2 veckor sen & de var bara tjat och gråt efter den bilresan hem. Annars har de gått så himla bra 🙌🏼😄 men hon har börjat stoppa allt annat i munnen isf och sitter ofta med fingrarna i munnen , inte att hon suger på fingrarna utan att något måste va i munnen hela tiden. Vi har märkt så positivt på talet på denna korta tid 😊