Hemligheten bakom den perfekta mannagrynsgröten

Senaste veckorna har jag mer eller mindre levt på gröt, det är lixom det som min mage reagerar minst på även om jag får ont av allt jag äter just nu. Så jag har haft tid att knåpa fram den perfekta gröten & mitt första tips är att verkligen inte göra gröt i micron. Det är sån stoooor skillnad på att göra gröt i en gryta mot i micron, 100 gånger godare & lättare att få den perfekt om man inte gör i micron.

Det jag gör för att få mannagrynsgröten riktigt fluffig & så god är att:
1. Häller upp mjölk, salt & vaniljsocker i en liten gryta.
2. Samtidigt som jag sätter på värmen börjar jag vispa vispa vispa. Mjölken ska lixom skummas. När det blir varmt o redo gör grynen häller jag i dem & fortsätter vispa tills en perfekt luftig, fluffig konsistens. Hemligheten är alltså vaniljsocker & att vispa mjölken till ett skum.

Wiggo är på dagis & leker med sina kompisar, Wille sover & jag ligger alltså här med min gröt, eller okej gröten är redan i magen & här tänker jag ligga en stund till. Jag har lite "bloggjobb" att styra med, skönt nog kan jag göra det mesta från soffan men annars kommer jag bara ta det lugnt. Jag måste säga att jag börjar bli mycket bättre på att ta det lite lugnt om dagarna & inte stressa så mycket. Men jag ska inte ljuga om att det inte kliar i hela kroppen när jag vet att det finns tusen saker här hemma att ta tag i egentligen. Men det löser sig någon annan gång.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Loottzz
Loottzz,
Ska testa detta nästa gång jag gör mannagrynsgröt =)
nouw.com/loottzz
eschutz
eschutz,
Ja men gör det! Vispa vispa vispa ! 👏🏼👏🏼 Blir sååå gott !!
nouw.com/eschutz