Glutenfria lussebullar du inte kan misslyckas med
Dessa lussebullar har jag bakat i flera år & jag har aldrig misslyckats! Så mycket feedback jag fått för dessa bullar det värmer verkligen ! Tänker att för er som missat världens godaste glutenfria bullar här har ni dem! Ut i köket & baka med er för detta är nog mitt bästa recept jag någonsin skapat!
Du behöver:
- 100g smör
- 2dl mjölk
- 1paket jäst
- 2 tsk fiberhusa
- 1dl kesella / kvarg (gärna med vaniljsmak)
- 1ägg
- 1 påse saffran
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 500g glutenfritt mjöl (jag hade finax lågprotein)
Gör så här:
- Smält smör , tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
- Ta fram en bunke alt skålen till köksassistenten.
- Smula jästen och häll sedan över vätskan samt tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min.
- Tillsätt ägg, kesella/kvarg (jag hade vaniljkvarg) saffran, socker, och salt.
- Arbeta sedan in mjölet men ta lite i taget.
- Arbeta in allt ordentligt, jag körde den i assistenten tills det var en slät fin deg som börjar lossna från kanterna.
- Låt degen sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Fördela degen önskad storlek och snurra ihop till lussekatter eller "vanliga" bullar om så önskas. Jag fick totalt 14 lussebullar av denna sats.
- Låt sedan bullarna jäsa i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker alt dekorera med russin.
- Grädda mitt i ugnen i 250 grader, i ca 5-7 minuter tills de fått en gyllenbrun färg .

xoxoEllen
Gillar
juliabrink, Fialisa88 och gillar detta