Glutenfria lussebullar du inte kan misslyckas med

Dessa lussebullar har jag bakat i flera år & jag har aldrig misslyckats! Så mycket feedback jag fått för dessa bullar det värmer verkligen ! Tänker att för er som missat världens godaste glutenfria bullar här har ni dem! Ut i köket & baka med er för detta är nog mitt bästa recept jag någonsin skapat!

Du behöver:


  • 100g smör
  • 2dl mjölk
  • 1paket jäst
  • 2 tsk fiberhusa
  • 1dl kesella / kvarg (gärna med vaniljsmak)
  • 1ägg
  • 1 påse saffran
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 500g glutenfritt mjöl (jag hade finax lågprotein)



Gör så här:

  1. Smält smör , tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  2. Ta fram en bunke alt skålen till köksassistenten.
  3. Smula jästen och häll sedan över vätskan samt tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min.
  4. Tillsätt ägg, kesella/kvarg (jag hade vaniljkvarg) saffran, socker, och salt.
  5. Arbeta sedan in mjölet men ta lite i taget.
  6. Arbeta in allt ordentligt, jag körde den i assistenten tills det var en slät fin deg som börjar lossna från kanterna.
  7. Låt degen sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
  8. Fördela degen önskad storlek och snurra ihop till lussekatter eller "vanliga" bullar om så önskas. Jag fick totalt 14 lussebullar av denna sats.
  9. Låt sedan bullarna jäsa i ca 30 min.
  10. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker alt dekorera med russin.
  11. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, i ca 5-7 minuter tills de fått en gyllenbrun färg .

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Senaste nytt