Fredagsmys med nattjästa frallisar

F R E D A G - Härlig morgon måste jag ändå säga! Jag vaknade upp vid 06:25 & hörde i babyvakten hur Wille höll på att vakna, jag kände mig ändå helt okej utvilad så innan han vaknade helt hann jag att tvätta ansiktet & klä på mig i lugn o ro utan minst ett barn som skriker efter mig skönt verkligen !

Igår rörde jag ihop en deg för nattjästa frallor eftersom jag misstänkte att brödet vi hade skulle vara dåligt idag. Så rätt hade jag för de var mögliga vetekakor vi hade i påsen men nu har vi istället nygräddade nattjästa frallor. Jag vet inte om jag delat receptet innan men jag tänkte göra det nu för vi här hemma älskar dessa frallor ! Jag ska inte ta till mig äran för receptet för det kommer från bästa Frida.

Du behöver:

25 gram jäst
5 dl vatten
2 msk olja (jag använder rapsolja)
1 msk honung
11 dl mjöl (jag föredrar Manitoba cream mjöl)
1 tsk flingsalt

Gör så här:
1. Smula sönder jästen & lös upp den i olja & honung. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Tänk på att skålen ska vara tillräckligt stor så att degen har plats att jäsa under natten.

2. Täck skålen med plast och ställ i kylskåpet i ca -12 h (min deg brukar alltid få jäsa 12 timmar, men jag brukar ta ut degen en timma innan dem ska bakas ut, jag har ju småbarn & kan inte jämt förutspå när jag ska kunna baka ut haha)

3. Stjälp upp degen på en väl mjölad bänk. (Jag brukar ta en stor skärbräda med ca 1,5dl mjöl som jag häller ut degen på. Dela degen sen i rätt lika stora bitar ca 8-10 st. Arbeta absolut inte degen, bara dela degen i dem storlek på frallor du önskar. Ett tips är att dela degen på två, sen på fyra osv så att dem blir relativt lika stora!

4. Grädda frallisarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna innan du skär & serverar. MUMMS! & återigen tack Frida för grymt bra recept!

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Senaste nytt