Ett sjukt 2020

Januari 2020 - Året började med ett besök till akuten, jag blev ganska snabbt inlagd för observation & någon dag senare akut opererad för gallsten. Ingen rolig början av året men tyvärr fortsätter större delen av första halva med sjukhusbesök i mängder. Men mellan varven försöker jag leva på som vanligt & umgås med barnen. Bakar kakor med barnen, försöker njuta av sista tiden innan Wille skulle fylla ett år, bebistiden är nu mera slut.

Februari 2020 - Wille fyller ett år, just hans födelsedag spenderar jag halva dagen på sjukhuset nedsövd efter en gastroskopi. Dagar efter Willes ett årsdag får jag veta att det finns en misstanke om att mina magsår grundar sig i cancer trottsallt så min läkare gör allt för att skynda på en operation. Jag åker in & ut från sjukhuset & detta har jag sån ångest för än idag hur tiden med barnen bara försvann.. Mellan varven försökte jag ändå göra saker som jag mådde bra av så som att göra om här hemma, träna. Hade enorm dödsångest hela tiden & hade täta samtal med vården.

Mars 2020 - Månaden jag skulle ha opererats men varje vecka sköt dem upp operationen vilket gång på gång knäckte mig. Att vara sjuk & må dåligt & vara beroende av vården samtidigt som vi befann oss i en pandemi som skrämde upp hela världen var svårt att tackla alla dagar. Försökte spendera så mycket tid jag orkade med barnen ändå samtidigt som jag åkte mellan sjukhusen. Vi passade även på att göra om vårt tv rum som nu är ett av favoritrummen här hemma, den platsbyggda hyllan blev så galet bra.

April 2020 - Fortsatte få hemskare smärtor hela tiden, som en dag fick mig att tuppa av & Viktor hade svårt att få kontakt med mig, han fick ringa ambulans som fick köra mig till sjukhuset. Mellan alla sjukhusbesök hann vi dock med att fira lite påsk & bygga ett trädäck, mina tomatplantor växte som ogräs dessutom. Slutet av April ringde dem för att ändra min operation igen men denna gång flyttade dem den åt rätt håll. Sista delen av April spenderades på sjukhuset i både Linköping & Eksjö. Trodde stundvis att jag skulle dö då det blev komplikationer av operationen & smärtlindringen som inte fungerade. Men jag överlevde iallafall.

Maj 2020 - Vi började månaden med kalas för Lincoln. Spenderade mycket tid med familjen & var ute mycket då jag var sjukskriven & Viktor var hemma mycket med mig och barnen. Gjorde om på vår altan & där spenderade vi mycket tid av våren & den kommande sommaren. Jag började äntligen komma tillbaka till mitt vanliga gamla jag mot slutet av månaden.

Juni 2020 - Vi bestämde oss för att gifta oss, bokade snabbt kyrka & började planera vårt bröllop 2021, kände mig så lycklig & började må riktigt bra. Synd att jag inte njöt lite extra eftersom det ganska snart skulle vända igen. Vi spenderade mycket tid med vänner & familj utomhus.

Juli 2020 - Njöt av den svenska sommaren, levde livet med barnen & allt kändes riktigt bra trotts att jag började få ont i magen igen, blundade för sanningen så länge jag kunde. Ville verkligen maxa sommaren & leva livet eftersom den snart skulle ta slut.. Sluttampen av min sista mammaledighet, mycket ångest & blandade känslor.. Blandade in mycket bad & bröllopsplanering denna månad.

Augusti 2020 - Sista månaden hemma, kaos. Känslor, ångest , smärtor.. Gjorde massa utflykter med familjen & vänner för att maxa allt in i det sista. Åt smultron & jordgubbar till frukost, tog långa promenader varje dag. Träffade vänner, drack bubbel & gjorde allt för att inte inse att min mammaledighet skulle snart ta slut & jag skulle återvända till jobbet, ångest & panik. Återvände också till sjukhuset en hel del för nya undersökningar & upptäckt av nya magsår.

September 2020 - Barnen var nu mera dagisbarn på heltid & jag jobbade igen heltid. För att inte känna så mycket ångest över hur livet nu ändrats & min jobbsituation så ägnade jag mycket tid åt pyssel & bröllopsplanering. Pallade äpplen hos vår bästa granne & bakade goda kakor. Här började jag verkligen inte må bra, jag kräktes av smärtor, hade ångest & kände mig enormt förvirrad.

Oktober 2020 - Jag kraschade totalt. Blev sjukskriven igen, klarade inte av mitt jobb i vården alls, kände mig väldigt ledsen & värdelös denna tid. Men ett litet ljus i detta mörker var att jag ändå fick ett nytt jobb där jag jobbar nu idag. Var ute mycket i skogen, promenader & tid med familjen. En mörk höst men med lite ljus & hopp om livet ändå. Magsåren började läka efter nya mediciner & tid ifrån jobbet.

November 2020 - Började nytt jobb, såg lite ljus i mörkret. Wiggo Fyllde år & blev hela fyra år. Jag började rida igen efter flera års uppehåll. November gick i ett naffs, så himla fort. Minns knappt vad vi gjorde? Hann inte så mycket nu när livet tog ny fart igen med nya vardagsrutiner med dagis & jobb på heltid.

December 2020 - Lika så December gick i rasande fart. Vardag med jobb dagis & vabb. Mys med glögg & tända ljus. Lucia, advent & jul. En mysig men intensiv månad helt klart. Eftersom hela året påverkats mycket av mitt mående & mina sjukdom så ser vi nu fram emot ett nytt år där vi hoppas på bröllop såklart & ett friskt år !

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer