EN POPULÄR FRÅGA

Sedan vi fick veta att Wille är allergisk så har det trillat in många frågor om just hans allergi så jag tänkte besvara den populäraste frågan, den jag får i stort sätt varje dag. Hur upptäckte vi att Wille var allergisk mot mjölkprotein? Vad hade han för symptom?

Willes symptom på mjölkproteinallergi

  • Utslag över hela kroppen. Massa röda prickar & eksem som blossar upp när han får i sig mjölkprotein.
  • Missnöjdhet & vela amma hela tiden.
  • Kolikbeteende, skrik skrik skrik
  • Förstoppad, kan inte bajsa själv utan hjälp.
  • Feber när han får i sig mjölkprotein.

Vad fick oss att reagera på att något var fel?

- Vi började reagera på att något var fel efter andra dosen utav rota vaccin. Men i efterhand när vi tänkt tillbaka så har han haft symtom sedan han föddes, så vi tar det från början.

Vi har alltid sedan han föddes ammat väldigt mycket, alltså länge varje gång & ofta. Han höll sig inte "nöjd" länge & eftersom jag vart dålig efter förlossningen orkade jag inte amma hela tiden främst hela nätterna så jag försökte med flaska men han tog den knappt & blev alltid arg & sov inte bättre efter en flaska utan fick bara ont i magen. Han hade ju alltid ont i magen så jag kopplade aldrig till att det var just flaskan som gjorde det värre.

Jag slutade träla med flaska & bara ammade hela hela hela tiden. Men när allt bara blev intensivare & intensivare började jag bli galen men jag fick ju stå ut för att han inte tog flaskan alls. Sen efter rota vaccin nr2 slutade han bajsa. Jag fick försöka hjälpa honom med pysventil men de lixom släppte aldrig så jag kontaktade bvc som rådde mig att ringa barnmottagningen. Där & då var deras spontana tanke förstoppning men de nämnde även mjölkproteinallergi redan då.

Jag fick rådet om att ge lactulos varje morgon över helgen detta var alltså på Torsdagen. Det släppte lite & han kunde bajsa & blev lite nöjdare i 1,5 dygn sedan vände det igen. På Tisdagen hade vi haft två helvetes dygn då jag inte fått sova något alls.. Så jag kontaktade barnmottagningen igen som då tyckte att vi skulle testa att jag skulle äta helt mjölkproteinfritt i två veckor för att kunna se om han blev bättre så är det med största sannolikhet mjölkproteinet han inte tål.


Vad fick vi göra för att konstatera allergi?

- Jag la om kosten vilket kändes som värsta projektet & att jag inte kunde äta någonting alls. MEN vi märkte skillnad direkt på Wille. Han som haft utslag över hela kroppen de blev så mycket bättre på två dagar. Han blev gladare, nöjdare. Innan skrek han & slängde sig själv åt sidorna man såg hur ont han hade. Under helgen lördagen tror jag det var råkade jag smaka på Wiggos musli EN liten sked som innehöll med skummjölkspulver. Efter någon timma när jag ammat så kom skriket tillbaka, han slängde sig åt sidorna, utslagen blossade upp igen & han blev som "förut" igen. Återigen fick vi det kämpigt igen utan sömn så blev jag helt knäckt.. Måndag morgon ringde jag barnmottagningen & boxtavligen grät, orkade inte amma 24/7 mer, orkade inte höra honom skrika.

Vi fick en tid samma morgon & läkaren lyssnade på mig & kollade Wille & kunde rätt snabbt konstatera att det är mjölkproteinet som han inte klarar av. Jag fick mjölkfri ersättning utskriven, salvor till hans utslag & tillslut även en remiss till dietist. Nu har vi snart klarat va tre veckor med mjölkfri kost & bara jag inte får i mig minsta lilla spår av mjölkprotein så funkar allt superbra. Vi har fått en helt annan Wille.

Han har också kräkts otroligt mycket men det är svårt att veta vad som är ovanligt & normalt. Men med mjölkfri kost så kräks han mycket mycket mindre. Det är inga fontäner av kräks dagligen vilket det var innan. Utslagen är också nu borta. I slutet av sommaren när Wille är runt 6 månader ska de göra en ny kontroll på om han fortfarande är allergisk eller inte. En mjölkproteinallergi växer oftast alltid bort inom de första åren, men när det växer bort kan man inte säga innan utan det får man testa sig fram.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Saynomore
Saynomore,
Gud vad kämpigt ni haft! 😢 Hoppas det vänder snabbt för er 🙏🏼 Min lille har tyst reflux (osynliga kräkningar i halsen) också onöjd som bebis och dem skyllde på kolik men det var det ju inte utan åkte in akut vid 3 månader när han fick andningsstopp pga dykreflexen som satte in 😭
nouw.com/saynomore
eschutz
eschutz,
Usch.. låter inget vidare det heller..
nouw.com/eschutz
Saynomore
Saynomore,
Nä det är jobbigt som tusan när dem små liven inte är helt friska 💖
nouw.com/saynomore