EN MAMMA MED KROPPSKOMPLEX

Är det okej som mamma att ha kroppskomplex?

I 2,5 år har jag varit mamma, jag har genomgått två gravitiditer, tuffa på olika sätt både fysiskt & psykiskt. Kroppen har ändrats, men även mitt psyke delvis. Jag är idag mycket tacksam för livet & för vad min kropp har gett mig - två fantastiska barn. Men jag känner också en ångest över hur min kropp ändrats. Är det själviskt av mig som mamma att känna mig missnöjd med min kropp efter att ha genomgått två graviditeter på egentligen ganska kort tid? Nej om du frågar mig. Jag är fortfarande människa & en egen person, jag är fortfarande Ellen trotts att jag också är mamma.

Idag är det rätt populärt med kroppspossitiva konton inom sociala medier. Konton där kroppar av olika dess slag visas upp, där kroppar som kanske egentligen går emot de sociala normer om en "perfekt" kropp. I mitt tycke så kan ofta dessa konton bli för mycket, de kan vara lite för (ursäkta) äckligt positiva för min smak & samtidigt trycka på att det inte är okej att inte vara nöjd. Som att jag som mamma har en plikt att förmedla till mina barn att man ska vara nöjd med hur man ser ut & hur man är, att det inte är okej att framför barn hetsträna, banta eller värst av allt att genomgå diverse operationer för att förändra sitt utseende.

Självkärt vill jag förmedla vidare att man ska vara stolt över sin kropp men samtidigt kan jag inte stå där & predika för mina barn om jag själv inte trivs med min kropp & dess utseende. Jag kan inte ljuga för mina barn. I dagsläget är jag inte nöjd med hur min kropp har förändrats efter två graviditeter & innan det då jag gjorde en vitkresa med att gå ner ganska mycket på en kortare tid. Jag väljer att försöka göra någonting åt det för att trivas med mig själv, & bli en gladare mamma. Jag har sedan år tillbaka sagt att den dagen jag är klar med barn & amning ska jag operera mina bröst, jag står fast vid det än idag, jag är 25 år gammal & har hela livet framför mig. Det är nu jag ska trivas med mig själv det är jag & ingen annan. Jag må vara mamma, men jag är precis som vem som helst med lite kroppskomplex.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
blir du äcklad av att se andras kroppar som inte ingår i normen? 🧐
nouw.com/bolmgren
eschutz
eschutz,
Absolut inte & vart du får den iden ifrån vet jag inte för det står inte någonstans i mitt inlägg att jag överhuvudtaget äcklas av någon annans kropp. Läs mitt inlägg igen så kanske du ser du vad det handlar om. Att dessa konton trycker mer på att det inte är okej att inte vara nöjd med sin kropp. & att jag som mamma absolut inte får ha kroppskomplex att jag ska vara nöjd med hur min kropp ser ut oavsett för att jag är mamma så får jag inte visa att jag inte är nöjd med min kropp ..
nouw.com/eschutz