DYRT ATT VARA MAMMALEDIG

Mammastatus just nu; Jag känner mig ungefär lika pigg som mina tulpaner haha. Även att natten bjudit på helt okej med sömn så ligger mitt sömnkonto såååå extremt mycket på minus. Läste i veckan en studie som visar att småbarnsföräldrar lider av sömnbrist tills yngstas barnen är cirka 6 år först då har man kommit ifatt med sömnen! Min spontana tanke vart då hur orkar ens de föräldrar som har fler än två barn att vara människor? Ja menar familjer likt ”familjen annorlunda” med 10+ barn fattar ni hur många år deras kroppar lider av sömnbrist?

Idag känner jag mig ändå lite piggare men smärtan i livmodern kvarstår dock fortfarande. Jag har heller ännu ingen matlust. Jag har inte kännt matlust eller hunger sedan innan jag blev gravid, inte mycket mat som tilltalar mig just nu. Matlusten är nästan sämre nu mot var den var under graviditeten. Jag lever i princip på yoghurt, müsli & pepsimax/Coca-Cola zero. Bara det är lite sjukt att jag inte ätit yoghurt på flera år, men nu är de det enda som jag får ner utan att bli äcklad av mat & vilja kräkas.

En annan sak med mammaledigheten & att dag in & dag ut sitta i soffan & amma, ja de är den att det kostar så mycket pengar! Det är SÅÅÅÅ lätt att internetshoppa härifrån soffan & alla ammningsstunder. Förra veckan vart det utemöbler & nyss reserverade jag ett nytt soffbord vi ska hämta ikväll. Innan det har jag ju också shoppat byrå, matta & lite kläder. Dyrt blir det, men de är nu jag ser allt jag vill fixa när jag är hemma hela tiden.

Jag har dock sålt lite också så lite inkomster har de allt blivit. Mitt mål är att röja undan i vårt ”kaosrum” det som ska bli Williams rum. Får vi bort allt som vi bara ställt in där kan vi istället fixa iordning ett barnrum så vi inte har möjligheten att bara trycka in allt i ett rum för att ”skjuta upp problemet” helt enkelt!

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Tråkigt att du fortfarande inte känner matlust. Det känns som om det finns fler mammor som har haft jobbigt illamående under graviditeten har svårt att få igång aptiten igen. DU får fråga om hjälp om det inte blir bättre.
nouw.com/millasmat
eschutz
eschutz,
Ja de är nog rätt vanligt. Efter förlossningen med Wiggo o när jag ammade var jag jämt hungrig men inte nu & då ammar lillebror mer än vad Wiggo gjorde men ja känner mig aldrig hungrig 🙈😬 kanske kommer de när infektionen är helt borta o ja mår bättre på så vis.
nouw.com/eschutz