Dumlekakor

Dessa farligt goda kakor med Dumle & Nobles kan jag aldrig få nog av. Jag smakade dessa för första gången 2012 när jag jobbade på ett cafe där vi bakade just dessa kakor en sommar. Kan helt klart trycka i mig fem, sex stycken utan problem, dem är så farligt goda! I helgen bakade jag en omgång som jag i Måndags lämnade på jobbet till alla mina fina kollegor, vi är ett gäng gottegrisar på jobbet & en kaka till kaffet sitter aldrig fel. Självklart får ni receptet här nedan!

Dumlekakor

Du behöver:

  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 24 st dumlekolor
  • 24 st Noblesse

Gör så här:

  1. Sätt ugen på 175 grader
  2. Blanda samman smör, socker, vaniljsocker till en jämn smet.
  3. Blanda ihop smör & sockerblandningen med mjöl & bakpulver till en deg.
  4. Dela degen i 24 lika stora delar, forma till bollar & placera ut i aluminiumformar på en plåt.
  5. I varje degboll trycker du ned en dumlekola.
  6. Grädda alla kakor i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
  7. Direkt när kakorna kommer från ugnen placerar du en Noblesse choklad på varje kaka som sedan kommer smälta. Låt sedan kakorna svalna & chokladen sedan stelna innan servering.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer