DRÖMMIGA BISKVIER MED KOLA

Jag vet inte hur många dms jag fick på instagram om just dessa biskvier efter att jag delade dem i story & i flödet. Att baka är en av min bästa form av terapi när jag känner mig stressad, mår dåligt eller bara behöver rensa tankarna. Jag älskar att kolla videos på när andra bakar & sedan skapa min egna verision av deras bakverk vilket jag gjort med dessa biskvier. En traditionell botten, en marrängsmörkräm med kola dvs dulche de leche, doppade i mjölkchoklad & toppade med daim. wow så goda! Jag ska försöka att få ner receptet från mitt huvud här nedan så att ni också ska kunna baka dessa drömmiga biskvier.

Biskvibottnar

  • 250 g Mandelmassa
  • 1,5 dl socker
  • 2-3 st äggvitor


Marrängsmörkräm:

  • 4 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 250 g osaltat smör - rumstempererat
  • 1/2-1 burk dulche de leche

Gör så här:

  1. Smula sönder mandelmassan i en skål, häll ned socker.
  2. Använd med fördel en assistent annars fungerar en elvisp också. Börja att vispa runt mandelmassa & socker. Tillsätt äggvita, lite i taget. Fortsätt vispa tills det är en jämn & slät smet. Fyll smeten i en spirtspåse,
  3. Spritsa ut bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas mitt i ugnen 175 grader i ca 8-10 minuter tills dem fått en fin färg.
  4. Lägg äggvitor, socker i en rostfriskål över vattenbad. Rör om tills sockerkristallerna löst sig.
  5. Vispa till en fast marräng, Rör ned lite av smöret i taget. Avsluta med att röra ned dulche de leche.
  6. Låt smörkrämen sedan stå i kylen i 30 minuter.
  7. Spritsa eller använd sked för att fördela ut smörkrämen på biskvierna.
  8. Låt stå i kylen i ca 30 minuter igen.
  9. Smält mjölkchoklad eller annan valfri choklad att doppa i.
  10. Doppa biskvierna i choklad & toppa med daim.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229