Det jobbigaste med att vara tvåbarnsmamma

Livet som tvåbarns mamma rullar på, jag märker mer & mer för varje dag att rutiner är verkligen SÅ otroligt viktigt. Jag personligen måste ha rutiner för att dagarna ska flyta på. När vi inte kan amma som vi brukar osv så förstörs hela dygnsrytmen ungefär. Jag vet med mig att det blir lättare med amningen framöver, att det är väldigt intensivt nu i början och det måste även få vara intensivt för att allt ska komma igång & vi ska få rutin på det. Men visst känns det extra tufft vissa dagar & då bryter jag ihop men det måste man få också.

Det jag upplevt som jobbigast med att vara mamma till två små är de stunder då de båda söker & kräver min uppmärksamhet. När Wiggo inte har tålamod att vänta med att få min hjälp med något ex hämta någon mat, hjälpa honom ta ner någon leksak från hyllan, byta kläder osv. Att jag då i det tillfället han vill ha min hjälp/uppmärksamhet sitter jag då "fast" med att amma William. En amningsstund kan vara fem minuter men kan också vara i hela 45 minuter utan att jag kan slingra mig loss i fem minuter. Det är detta tillfälle när jag vet att hur jag än gör blir det skrik från någon av dem. Antingen en tvååring som drar i mig & tillslut både gråter & skriker eller att få en bebis skrikandes hysteriskt & bröst som sprutar mjölk. Vad väljer man?

Så många stunder som jag önskar att jag kunde klona mig själv & få båda killarna nöjda samtidigt. Nattningarna är det enbart mamma som duger från båda killarna, oavsett tid på dygnet så vill inte Wiggo acceptera att pappa ska natta "min mamma natta mig" är det ständiga svaret vi får varje kväll. Jag har lyckats natta Wiggo samtidigt som jag ammat William, lite meckigt men det gick. Vad upplever ni som det jobbigaste med att vara mamma till fler än en?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Senaste nytt