Den här tiden kan knäcka mig totalt!

Okej, igår berättade jag om Willes utveckling & idag tänkte jag dela med mig av Wiggos fas i livet just nu. Tyvärr är inte den lika rolig kanske utan mest tålamodsprövande just nu. Det har såklart sina stunder då det är enklare och roligare än andra stunder. Han befinner sig i någon trotts-testa-alla-gränser period vilket han förvisso varit i ett tag men just nu just idag känns det som han kan knäcka mig vilken sekund som helst. Det skriks, smälls i dörrar & kastas saker, vet inte hur många gånger om dagen han skriker nej & skriker åt oss att vi ska skärpa oss när vi säger åt honom att skärpa sig i sina utbrott & humör.

Han ska ha allt som han vill när han vill säger vi nej brakar hela världen samman & han skriker tills vi ger med oss i princip. Han har visat en mindre rolig sida med att bli arg och inte vela dela med sig. Vart han än kommer är leksakerna hans och han vill inte dela med sig.

Vi som planerade att få honom sluta med blöja, de gick åt skogen han verkligen vägrar gå på potta/toa vilket han tyckt om innan. Lika så att sluta med napp går inte heller så bra. Jag tror de blev för mycket på en gång. Han skulle sluta med blöja, napp & välling & så kom lillebror mitt i allt. Så vi har fått backa, nu är det fokus på att sluta äta välling på natten något som bvc pratat om sedan han blev ett år att han inte har behov av att äta på natten. Tar dock allt bvc säger med en nypa salt. Nu har han fått välling nattetid av en trygghet & lättare att somna om absolut inte för han är hungrig. Vi är snart där, ett par nätter till så har han nog lärt sig - ingen välling nattetid.

Det finns såklart dagar & stunder då vi är så sams, kramas, pussas & han berättar allt mellan himmel & jord för prata de kan han minsann det är sällan tyst här hemma. Det är nog en stor fördel i denna fas att han pratar så mycket som han gör.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Jag trodde att 2,5 års fasen var den jobbigaste, men sen blev Wilma tre år och sen dess har jag blivit gråhårig varje timme. känns som att de kommer hålla på tills hon flyttat hemifrån 😅
nouw.com/bolmgren
eschutz
eschutz,
Lever på hoppet att 3 års trottsen blir mildare om dom redan kring 2 års ålder hamnat i en vilket Wiggo gjorde. Även fått höra att ju tidigare i utvecklingen barnen är med tal osv så blir den omtalade 3 års trottsen inte lika farlig som den kan målas upp 🙈
nouw.com/eschutz
Millasmat
Millasmat,
Det är verkligen stor omställning att få ett syskon har vi märkt. Mycket mer uppmärksamhetskrävande storebror här nu när lillebror kommit.
nouw.com/millasmat
eschutz
eschutz,
Verkligen.. 😰
nouw.com/eschutz
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Vet exakt hur du känner och vad du menar. Är också där. Nappen har livia endast när hon ska sova för natten och vila på dagen. att ta bort vilan blev inte så bra men vi har kortat ner den. Hon äter dock inte nåt på natten, men att bordra tänderna efter välling vid läggdags är vi väldigt dåliga på.
nouw.com/jeenyrosen
eschutz
eschutz,
Borsta tänderna efter välling har vi aldrig gjort eftersom Wiggo somnar av vällingen 🙈 stoppar inte in en tandborste när han sover lixom som folktandvården tyckte 😬 vi försöker ta bort napparna helt på morgonen men tyvärr så ger ja efter på dagen o ger dem ibland då hans utbrott knäcker mig..
nouw.com/eschutz
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Okej, ja och det förstår jag. Jag ger Livia sib snuttefilt om det blir alldeles för mycket.
nouw.com/jeenyrosen