Daimbiskvier
Igår innan jobbet började jag baka biskvier, köpte egentligen hem allt till biskvierna för två veckor sedan men först igår kom orken till att baka. Gjorde bottnar & fyllning igår sedan doppade jag dom i choklad imorse. Så kul att baka biskvier & man kan ju variera smakerna på många olika sätt men just daim är min favorit ! Vill du också baka dessa farligt gods biskvier ? Scrolla ner så hittar ni mitt bästa recept på riktigt goda biskvier !

Du behöver:
Bottnar:
200 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
150 gram smör
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dubbeldaim
1 äggula
Gör så här:
- sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan & vispa ihop med socker & äggvita till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten & spritsa ut i lagom stora bottnar. Grädda i ugnen i ca 10-20 minuter, håll koll på dem & ta ut när de fått fin färg.
- Vispa ihop smör socker & äggula till en fluffig smörkräm. Rör ned fint hackad daim.
- När bottnarna svalnat, bre på fyllningen på bottnarna. Ställ in i frysen.
- Efter ca 1h i frysen kan du doppa biskvierna i smölt mjölkchoklad & toppa med den sista halvan av daimen.
- Låt stelna innan servering.
Kommentarer