Daimbiskvier

Igår innan jobbet började jag baka biskvier, köpte egentligen hem allt till biskvierna för två veckor sedan men först igår kom orken till att baka. Gjorde bottnar & fyllning igår sedan doppade jag dom i choklad imorse. Så kul att baka biskvier & man kan ju variera smakerna på många olika sätt men just daim är min favorit ! Vill du också baka dessa farligt gods biskvier ? Scrolla ner så hittar ni mitt bästa recept på riktigt goda biskvier !

Du behöver:

Bottnar:

200 gram mandelmassa

1/2 dl socker

1 äggvita

Fyllning:

150 gram smör

1,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dubbeldaim

1 äggula


Gör så här:

  1. sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan & vispa ihop med socker & äggvita till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten & spritsa ut i lagom stora bottnar. Grädda i ugnen i ca 10-20 minuter, håll koll på dem & ta ut när de fått fin färg.
  3. Vispa ihop smör socker & äggula till en fluffig smörkräm. Rör ned fint hackad daim.
  4. När bottnarna svalnat, bre på fyllningen på bottnarna. Ställ in i frysen.
  5. Efter ca 1h i frysen kan du doppa biskvierna i smölt mjölkchoklad & toppa med den sista halvan av daimen.
  6. Låt stelna innan servering.

 xoxoEllen

Gillar