CITRONKLADDKAKA MED JORDGUBBSFROSTING

Midsommar dagen till ära & jag tog mig ann uppgiften att fixa efterträtt & jag är verkligen så så taggad på att sätta tänderna i denna skapelse. Jag hittade receptet hos Frida & jag tänkte även dela med mig av receptet nedan ifall ni också är sugna på att testa. Hela receptet är alltså mjölkfritt & veganskt.

Du behöver till kladdkakan:

  • 125g mjölkfritt smör
  • 1 dl havregrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 citron (skal & saft)
  • 1 tsk vaniljsocker

Du behöver till frostingen:

  • 2,5 dl soyagrädde
  • 80 g "på mackan" från oatly
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 150 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält det mjölkfria smöret, ta av från värmen.
  3. Riv skalet från citronen & pressa ut saften. Blanda ner i smöret.
  4. Blanda ihop alla ingredienser, vispa ej rör bara samman allt.
  5. Häll smeten i en smord form bröa med kokos.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan sedan svalna innan du stället kakan i kylen.
  7. Du kan med fördel göra kakan 1-2 dagar innan den ska serveras. Det gjorde jag jag gjorde min kaka i Onsdags.
  8. Samma dag som kakan ska ätas börjar du med frostingen.
  9. Börja med att vispa grädden hårt. Ställ sedan i kylen.
  10. Rör ihop ”på mackan” med florsocker & vaniljsocker.
  11. Skölj och dela jordgubbarna.
  12. Rör ihop grädde med ”på mackan” blandningen.
  13. Vänd ned jordgubbar.
  14. Bred ut på kladdkakan & toppa med jordgubbar. Låt stå kallt fram tills servering.

 xoxoEllen

  • Nära Söderlingsgatan , Tranås

Gillar

Kommentarer

aaphoto
aaphoto,
Måste testas 😍🙈
nouw.com/aaphoto

Senaste nytt