CITRONKLADDKAKA MED JORDGUBBSFROSTING
Midsommar dagen till ära & jag tog mig ann uppgiften att fixa efterträtt & jag är verkligen så så taggad på att sätta tänderna i denna skapelse. Jag hittade receptet hos Frida & jag tänkte även dela med mig av receptet nedan ifall ni också är sugna på att testa. Hela receptet är alltså mjölkfritt & veganskt.

Du behöver till kladdkakan:
- 125g mjölkfritt smör
- 1 dl havregrädde
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 citron (skal & saft)
- 1 tsk vaniljsocker
Du behöver till frostingen:
- 2,5 dl soyagrädde
- 80 g "på mackan" från oatly
- 1/2 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker
- 150 g jordgubbar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält det mjölkfria smöret, ta av från värmen.
- Riv skalet från citronen & pressa ut saften. Blanda ner i smöret.
- Blanda ihop alla ingredienser, vispa ej rör bara samman allt.
- Häll smeten i en smord form bröa med kokos.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan sedan svalna innan du stället kakan i kylen.
- Du kan med fördel göra kakan 1-2 dagar innan den ska serveras. Det gjorde jag jag gjorde min kaka i Onsdags.
- Samma dag som kakan ska ätas börjar du med frostingen.
- Börja med att vispa grädden hårt. Ställ sedan i kylen.
- Rör ihop ”på mackan” med florsocker & vaniljsocker.
- Skölj och dela jordgubbarna.
- Rör ihop grädde med ”på mackan” blandningen.
- Vänd ned jordgubbar.
- Bred ut på kladdkakan & toppa med jordgubbar. Låt stå kallt fram tills servering.


xoxoEllen
Gillar
Fialisa88, AmandaFotoBaka och gillar detta
Kommentarer

aaphoto,
Måste testas 😍🙈
nouw.com/aaphoto