Brutala smärtor & kramper - operation nästa!

Efter en sömnlös natt, väntade en bilresa i snö-blask-regn till sjukhuset för en ultraljudsundersökning av magen då med fokus på levern & gallan. Till en början såg allt bra ut vilket jag inte hoppades på, alltså ta mig rätt nu men jag ville verkligen att dom skulle hitta något "fel" för att få svar på varför jag har så brutalt ont, varför jag får attacker som gör mig dubbelvikt av smärta när jag äter & varför jag bara går ner i vikt. Men när läkaren kom till gallan ryckte hela jag till & rätt snabbt såg han vad jag misstänkt & trott nämligen Gallsten.


Nu till det lite komiska men ack tråkigt komiskt. Jag nämnde i helgen att min mamma akut blivit dålig & fått åka ambulans in tlll akuten & sedan akut opererats för Gallsten. Nu var ju hennes mycket värre än vad mitt är idag men hur stor är oddsen att inom några dagar får vi båda samma diagnos..? Nu har jag ju gått med detta ett tag vilket hon också såklart gjort men inte känt av det på samma vis som jag. Jag ska kriga mig för att dom ska operera mig i tid så jag slipper hamna i samma situation som mamma hamnade i, när det helt enkelt gått för långt så pass att kirurgen efteråt sa att det var den mest komplicerade gall operationen han gjort.

Jag har alltså inte bara magsår utan också gallsten & det återstår att se vad proverna från tarmarna visar om jag dessutom har ytterligare en sjukdom. Det är mycket just nu men jag är tacksam för den vård & hjälp jag fått att dom tagit allt detta på allvar.

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Åh nej! Krya på dig ❤️
nouw.com/jeenyrosen
eschutz
eschutz,
Tack fina <3
nouw.com/eschutz
bolmgren
bolmgren,
Gallsten har jag med. Ska opereras i februari. Har fått brutal smärta sen midsommar, typ minst en gång i månaden. Men de låter som du har fler stenar än mig 😉
nouw.com/bolmgren
eschutz
eschutz,
Jag har ont varje dag, så fort jag äter något får jag brutalt ont.. Har dock fått veta att det spelar ingen roll vad stenarna har för storlek eller hur många man kan ha extremt ont ändå.. Mamma hade 13 stenar varav tre var jättestora så pass att kirurgen aldrig sett något liknande innan och operationen vart den svåraste galloperationen han genomfört. Jag vill verkligen få de gjort nu.. ja kan inte vänta i månader när jag har så ont varje dag & inte kan äta..
nouw.com/eschutz
bolmgren
bolmgren,
Jag har fåTT spasmofen utskrivet (morfin), inget som du fick? Dock är de inte bra att ta dom när man har småbarn, man blir inte helt normal då 😅. Jag kan inte äta hamburgare, ägg, pizza, choklad för då får jag ett anfall. Har ringt ambulans två ggr, men dom skiter i mig 😅.
nouw.com/bolmgren
eschutz
eschutz,
Jag har inte fått något mot det, träffade enbart läkaren som gjorde ultraljudet idag inte min läkare på kirurgen som har hand om utredningen.. dom är dock försiktiga med att ge mig smärtstillande med tanke på att jag har flera magsår..
nouw.com/eschutz